ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

Αθήνα, 18 Σεπτέμβρη 2017

Καταγγέλλουμε τις τιμωρητικές και αναίτιες μετακινήσεις των Διευθυντριών πολιτικού προσωπικού και στα τρία επιτελεία, που έγιναν εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανέναν υπηρεσιακό λόγο, την Παρασκευή 15/09, με απόφαση της Ειδικής γραμματέως του Υπουργείου κ. Παπαλεωνίδα.

Διόλου τυχαία, το γεγονός αυτό συνέβη, λίγες μέρες μετά την έκδοση απεργοσπαστικής τροπολογίας των υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως συνηθίζεται τελευταία) σχετικά με την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία και οσονούπω πάει για ψήφιση στη Βουλή.

Είναι γνωστό, ότι και οι τρεις Διευθύντριες συμμετείχαν στην απεργία-αποχή για την αξιολόγηση  που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, όπως και η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Υπουργείου Άμυνας, σεβόμενες τις απεργιακές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων στα οποία συνδικαλιστικά ανήκουν (ΠΟΕ ΥΕΘΑ), αλλά σεβόμενες ταυτόχρονα και τις απεργιακές αποφάσεις των μαζικών  διαδικασιών (συνελεύσεις) των πρωτοβαθμίων σωματείων (του Υπουργείου) στα οποία ανήκουν.

Οι πολυδιαφημιζόμενες κρίσεις για την “εξυγίανση” του δημόσιου τομέα, αποδεικνύεται πως για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία απέναντι τόσο σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που αντιστέκονται στους αντιλαϊκούς νόμους ων μνημονίων, όσο και απέναντι στους απλούς υπαλλήλους.

Στα χνάρια αυταρχισμού της Όλγας Γεροβασίλη, πορεύονται τα κομματικά στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΥΕΘΑ, όπου προκειμένου να “σπάσουν” μια απεργία μετακινούν προϊσταμένους χωρίς λόγο, αγνοούν αιτήματα των υπαλλήλων και συνδικαλιστικών φορέων, επιδεικνύοντας έτσι τη  δουλική υποταγή τους, στις απαιτήσεις Ε.Ε, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και ΕΚΤ, όταν με την ψήφιση από την κυβέρνηση στη Βουλή διαδοχικών μνημονίων, αντεργατικών και απεργοσπαστικών νόμων, μέρα με τη μέρα οδηγούν το λαό  και τους εργαζόμενους στην ανεργία, την εξαθλίωση και την απελπισία.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους συναδέλφους :

ΝΑ  ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Όλοι  την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Όλοι στην  Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.

Αποφασιστικά, ενωτικά, ανυποχώρητα, μαζικά παλεύουμε για :

√ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

√ ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ