ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/9/2017

Απάντηση του Σ.Δ.Υ.Ν στο δελτίο τύπου της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠ.ΕΘ.Α με ημερομηνία 20/9/2017

Λυπούμαστε ειλικρινά που η κ. Ειδική Γραμματέας έφτασε σε σημείο απόλυτου πανικού .

1. Αν και είχε συμφωνηθεί ενώπιων  του κ. Αναπληρωτή Υπουργού να διαβουλευτεί το προσχέδιο του οργανισμού με την ΠΟΕ-ΥΕΘΑ , η ίδια, αγνόησε  την δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου και προχώρησε μονομερώς στην προώθηση ενός σχεδίου απόλυτα συντεχνιακού χαραχτήρα.

Όλα αυτά ενισχύονται από τους «χειροκροτητές της» . Οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν όλες τις κινήσεις της Κας. Γραμματέως με άμεση έκδοση συγχαρητήριων επιστολών υπό τη μορφή δελτίων τύπου.

2 α. Οι μετακινήσεις Προϊσταμένων που λαμβάνουν χώρα μετά από μια ολοκλήρωση ενός τιτάνιου έργου, όπως ο Οργανισμός ,έξι μήνες πριν τις κρίσεις δεν είναι συνήθη διοικητική πρακτική . Είναι στυγνή εκμετάλλευση των γνώσεων και της εμπειρίας των στελεχών , δίνοντας στο τέλος ως επιβράβευση την καρατόμηση τους.

2 β. Ως πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠ.ΕΘ.Α δεν χρειαζόμαστε εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας . Αυτές οι αρχές αποτελούν θεμέλιο λίθο στον χώρο μας. Η διοικητική μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεστε  , πραγματοποιείται μέσα από έναν οργανισμό , σύγχρονο και ρεαλιστικό που αξιοποιεί όλες τις δεξιότητες , την εμπειρία και τα τυπικά προσόντα των υπάλληλων όλων των κατηγοριών. Δυστυχώς ο προωθούμενος οργανισμός είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα παραπάνω και εξυπηρετεί ξεκάθαρα συντεχνιακά συμφέροντα.

Το έργο που επιτελείται εδώ και χρόνια  στο Πολεμικό Ναυτικό από το πολιτικό προσωπικό είναι δεδομένο.  Δεν περιμένουμε από κανέναν Πολιτικά τοποθετημένο Προϊστάμενο αναγνώριση . Το κάνουμε χωρίς αμοραλισμό και χωρίς καμία υστεροβουλία .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση του ΣΔΥΝ