ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2017

apergia_5-2018 apergia_2017 11

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ 31/8/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α

Αθήνα 4/9/2018

Λασπολογία , εμπάθεια , ημιμάθεια και αρκετή δόση ψεύδους . Αυτά χαρακτηρίζουν το από 31/8/2018 δελτίο τύπου της Κας Ειδικής Γραμματέως του ΥΠ.ΕΘ.Α .

Η Κα Ειδική Γραμματέας αφού αναλύει σε βάθος και με απολογητικό ύφος τις σχετικές διατάξεις για τις μεταβατικές τοποθετήσεις , εμπλέκει στην όλη διαδικασία τους Προϊσταμένους των  Διευθύνσεων Πολιτικού Προσωπικού καθώς και αόριστους «υπηρεσιακούς παράγοντες» . Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «ακολούθησε σειρά συσκέψεων με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πολιτικού Προσωπικού» .

Σε συνέχεια αυτού, ο ΣΔΥΝ συναντήθηκε άμεσα με την Κα Διευθύντρια Πολιτικού προσωπικού ΓΕΝ και συζήτησε μαζί της το θέμα αυτό . Η Κα Διευθύντρια μας δήλωσε ότι: «Ολοκληρωμένη εισήγηση ουδέποτε έγινε από την Διεύθυνση Προσωπικού», όμως κατά τη διάρκεια των συσκέψεων τέθηκαν ερωτήσεις από το Επιτελείο της Κας Ειδικής Γραμματέως για μεμονωμένες περιπτώσεις, οι οποίες και απαντήθηκαν χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί εισήγηση .

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων καλύφθηκε με επιλογή των προσώπων από την ίδια την κα Γραμματέα και τους συνεργάτες της. Η αναζήτηση συνυπεύθυνων για το χάος που έχει δημιουργηθεί απέτυχε.

Στο δελτίο τύπου η Κα Ειδική Γραμματέας αναλύει με αριθμούς τις επανατοποθετήσεις των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης. Θα πρέπει να της θυμίσουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους και όχι για αριθμούς.  Καλούμε την Κα Ειδική Γραμματέα, σε ανοιχτή σύσκεψη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και συναδέλφων για να απαντήσει παρουσία όλων στις ερωτήσεις που θα της θέσουμε για συγκεκριμένες επιλογές  που έκανε και οι οποίες παραβαίνουν όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία που η ίδια μας αναφέρει στο δελτίο τύπου της. Εμείς σαν Σύλλογος έχουμε όλα τα στοιχεία που δείχνουν καταστρατήγηση αρχαιότητας , μετακινήσεις αντικειμενικά έμπειρων και ικανών υπαλλήλων με αλλαγή αντικειμένου για μικρό χρονικό διάστημα , μη επανατοποθέτηση προϊσταμένων με κρίση υπηρεσιακού συμβουλίου , μετακινήσεις με σκοπό την τοποθέτηση ημετέρων .

Φυσικά, αναφέροντας το άρθρο 30 του ν. 1264/1982 , δεν παρέλειψε να «βαφτίσει» νόμιμες  τις συνδικαλιστικές διώξεις.  Παραλείποντας όμως την παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «….δεν επιτρέπεται η μετάθεση των κατά την παρ. 1 του παρόντος άρθρου δημοσίων υπαλλήλων, που είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ή προσωρινών διοικήσεων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εφ' όσον αυτές ανήκουν σε δευτεροβάθμιες μέλη τριτοβάθμιων οργανώσεων, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των ίδιων των υπαλλήλων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Κατά τον ίδιο τρόπο προστατεύονται και τα μέλη των διοικήσεων των δευτεροβαθμίων και των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.»

Ημιμάθεια ή σκοπιμότητα; και οι δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνες όταν προέρχονται από υψηλό επίπεδο διοίκησης . Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτό.

Η Κα Ειδική Γραμματέας έχει διαλέξει τον δρόμο της αυταρχικής διοίκησης πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς να συνυπολογίζει τον παράγοντα άνθρωπο. Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των συναδέλφων μας, οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας , έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα στους συναδέλφους    με αποτέλεσμα την απορύθμιση των υπηρεσιών.

Καλούμε την Κα Παπαλεωνίδα να δείξει έστω και τώρα λίγο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, να επανεξετάσει τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν γραπτές αλλά και προφορικές ενστάσεις, δίνοντας λύσεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος των συναδέλφων αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού.

Να είναι σίγουρη η κα Ειδική Γραμματέας ότι ο Σύλλογος μας θα είναι αρωγός και  θα χαιρετίσει πρώτος μια τέτοια προσπάθεια.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ