Με τις αποφάσεις τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό του Πρωτοδικείου Αθηνών και με την εκδίκαση των προσφυγών της Π.Ο.Ε. – Υ.ΕΘ.Α. η Δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 15 του  Ν. 1264/82, απέρριψε τις προσφυγές του Ελληνικού Δημοσίου και δικαίωσε ομόφωνα τις προσφυγές της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για τους διωχθέντες συναδέλφους συνδικαλιστές ανάμεσα στους οποίους είναι και η συναδέλφισσα και μέλος του Δ.Σ του ΣΔΥΝ Σακκά Ειρήνη. Η επιτροπή έκρινε ομόφωνα, ότι οι μεταθέσεις δεν έγιναν σύννομα, ούτε ήταν αναγκαίες, καταρρίπτοντας τις διοικητικές πράξεις της τέως Ειδικής Γραμματέως που τις θεωρούσε δίκαιες και ότι εξυπηρετούσαν υπηρεσιακές ανάγκες.

Δείτε εδώ την απόφαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στα νέα αντεργατικά σχέδια

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., διά στόματος του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξήγγειλε ουσιαστικά νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επεκτείνει την ισχύουσα μνημονιακή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τη λήψη απόφασης για απεργία απαιτείται το 50% +1 των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, πλέον, η λήψη της απόφασης δεν θα γίνεται μέσα από γενική συνέλευση των εργαζομένων, αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να  μειώσει το ανθυγιεινό επίδομα σε κάποιες ειδικότητες και την κατάργηση του σε κάποιες άλλες μέσω της δήθεν «ευθυγράμμισης του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Στο άρθρο 396 του νόμου 4512/2018 περιγράφεται η διαδικασία σύστασης των επιτροπών αναθεώρησης του επιδόματος και άλλα θέματα, που σκοπό έχουν όχι την συνέχιση και τον εμπλουτισμό του με νέες ειδικότητες αλλά την περικοπή και εν τέλει την κατάργησή του σε μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων.

Οι επιτροπές αυτές ζήτησαν μεταξύ άλλων και τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου για να μπορέσουν να έχουν όπως λένε μια εικόνα του βαθμού επικινδυνότητας σε κάθε ειδικότητα και εργασιακό χώρο. Αυτό συνάδελφοι είναι εντελώς προσχηματικό και σκοπό έχει την συμμετοχή με έμμεσο τρόπο των υπηρεσιών και των υπαλλήλων στην περικοπή του επιδόματος.

Σχετικά με το αριθμό πρωτ. 5555 / 11-4-2019  έγγραφο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΥΕΘΑ / ΓΕΣ  προς τον κ. Α/ΓΕΣ  και συγκεκριμένα με τα όσα αναφέρονται για το Π.Ν: «….Η έκδοση διαπιστωτικής πράξης έως και την ολοκλήρωση του ΔΑΥΚ ώστε να φτάσουμε στην τελική αποστολή του φακέλου μπορεί να διαρκέσει από 2 έως μέχρι και 5 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις. Στο Πολεμικό Ναυτικό την αντίστοιχη διαδικασία έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία η οποία διεκπεραιώνει την όλη διαδικασία σε εντυπωσιακά ταχύτερο χρόνο.» , ο ΣΔΥΝ δηλώνει τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  συνεχίζει απτόητη τις ενέργειες για την μείωση και εν τέλει την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος .

Καμία ανοχή σε αυτούς που επιτίθενται για μια ακόμα μια φορά στα ήδη πενιχρά εισοδήματα μας .

Η ημερομηνία κατάργησης της χορήγησης έφτασε , το άρθρο 396 παράγραφος 12 του νόμου 4512/2018 που καταργεί τη χορήγηση του από 1/3/2019 είναι  ακόμα με ευθύνη της κυβέρνησης ενεργό.

Για όλα αυτά σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά στην τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Φλεβάρη από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου . Επιβάλλεται η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την ίδια μέρα στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Σύνταγμα) . Να μην λείψει κανείς.

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

των Δημοσίων Υπαλλήλων

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους 600.000 Δημοσίους Υπαλλήλους της χώρας μας, με αφορμή την απόφαση της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ, για το 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, κρίνει συνταγματικές τις περικοπές!!!

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ κατέληξε σε αυτή την απόφαση, όταν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει με ευρύτατη πλειοψηφία (6-1) αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4093/12, που εξαφάνισαν εντελώς τα δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Εξαιτίας, δε, αυτής της απόφασης (του ΣΤ΄ Τμήματος) εκατοντάδες χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν με αγωγές τον 13ο και 14ο μισθό, αφού ως γνωστό οι αποφάσεις του ΣτΕ, πλέον, δεν έχουν αναδρομική ισχύ, παρά μόνο για όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

Ο ΣΔΥΝ με ανακοίνωση του στις 29/8/2018 είχε καταγγείλει από τότε τις παράνομες μετακινήσεις συνδικαλιστικών στελεχών με απόφαση της κας Ειδικής Γραμματέως , η απάντηση τότε ήταν ότι αναβαθμίστηκε η συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ Ρένα Σακκά . Η προσφυγή στη δικαιοσύνη ηταν μονόδρομος απέναντι σε αυτού του είδους αυταρχικές συμπεριφορές.

ΑΠΟΦΑΣΗ

του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 19/03/2019

Για την αξιολόγηση και το πρόγραμμα δράσης

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,  που συνεδρίασε στις 19 του Μάρτη στην Αθήνα, αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Καλεί, δε, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης.

Ως προς το πρόγραμμα δράσης, το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε:

1.    Να στηρίξει τις κλαδικές κινητοποιήσεις, που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα.

2. Να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανάλογα με τις εξελίξεις, στα δημοσιοϋπαλληλικά θέματα, να πραγματοποιήσει, εφόσον χρειαστεί, αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη βάση του προγράμματος δράσης που έχει καθοριστεί με προηγούμενες αποφάσεις του Γ.Σ.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπέσης       Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2018

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού (ΣΔΥΝ) καταδικάζει τη σύλληψη και στη συνέχεια την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο μελών του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ, του Χρήστου Βαγενά και της Ελένης Μανουρά στις 19/11/2018, όταν αυτοί υλοποιούσαν δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση αγώνα του σωματείου τους στο χώρο δουλειάς τους, το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Ν. Ηράκλειο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση μέχρι το τέλος του 2019 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία στήριξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τα ΒΑΕ και για το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας .

Κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΠΟΕ-ΟΤΑ, μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, ο Υπουργός, δεσμεύθηκε ότι θα ψηφιστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα παρατείνεται η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, ως έχει, για ακόμη 14 μήνες.

Η τροπολογία, όμως, που κατατέθηκε προβλέπει την παράταση μέχρι τέλους του 2019, δηλαδή, για 10 μήνες.

28/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΥΠΕΘΑ/ΓΕΝ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπρόσωπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΥΠΕΘΑ/ΓΕΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, όποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα ενδιαφέρεται να ανανεώσει ή να προμηθευτεί ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ, να απευθύνεται, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  έως και 27/2/2019 .

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΝΙΚΟΛΗ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 16 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10671

ΤΗΛ. 210-3640771, 210-3640772, ΦΑΞ 210-3640772

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Σ.Δ.Υ.Ν.)

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΕΤΩΝ 2016, 2017 ΚΑΙ 2018.

Κύριοι,

Σε απάντηση του σχετικού σας ερωτήματος, σας γνωρίζουμε ότι το κόστος των απαιτούμενων δικαστικών και διαδικαστικών ενεργειών (σύνταξη, κατάθεση αγωγής, παραστάσεις στο αρμόδιο Δικαστήριο και επιδόσεις), για τη δικαστική διεκδίκηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας ετών 2016, 2017 και 2018, για κάθε έναν εκ των εναγόντων – μελών του Συλλόγου σας, ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20,00) ευρώ και ως δικηγορική αμοιβή ορίζεται το ποσοστό του 4% (πλέον ΦΠΑ) επί του καθαρού επιδικασθέντος ή καθ οιονδήποτε άλλον τρόπο καταβληθέντος εις έκαστον εξ αυτών ποσού (ενδεικτικά αναφερομένων εξώδικου συμβιβασμού, κατόπιν επιτυχούς έκβασης ομοίας υπόθεσης, κατόπιν ειδικής νομοθετικής ρύθμισης κ.α.).

Επισημαίνεται, ότι για το διεκδικούμενο ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 2.000,00 ευρώ και άνω (σε περιπτώσεις προηγηθεισών αιτήσεων των εναγόντων-μελών του Συλλόγου σας,  με τις οποίες διεκόπη η παραγραφή), δεν υπερβαίνει όμως αυτό των 3.000,00 ευρώ, η εκθοσημένη απόφαση θα είναι ανέκκλητη, δηλαδή δεν θα προσβάλλεται με έφεση από κανένα εκ των διαδίκων μερών.

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΝΙΚΟΛΗΣ