Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΕΡΓΙΑ 15/1/2018

Τα πλεονάσματά τους είναι

 • οι περικοπές μισθών και συντάξεων
 • η κατάργηση οικογενειακών και προνοιακών επιδομάτων
 • η διάλυση του κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και η εκχώρηση των υπηρεσιών τους σε ιδιώτες
 • το ξεπούλημα του νερού, του ρεύματος, των συγκοινωνιών, των δρόμων, των λιμανιών,των δημόσιων χώρων και κτηρίων, του ορυκτού πλούτου της χώρας

ματωμένα

 

Η ανάπτυξή τους είναι

 • οι ελαστικές σχέσεις εργασίας
 • τα εργατικά ατυχήματα
 • οι απολύσεις

η βαρβαρότητα της ανεργίας και της φτώχειας

 

 

Η δημοκρατία τους είναι

 • οι απαγορεύσεις απεργιών
 • η κλοπή της περιουσίας του λαού (σπίτια, χωράφια, οικόπεδα) με πλειστηριασμούς για πενταροδεκάρες
 • η προβοκάτσια και η καταστολή

κάλπικη

 

Η δήθεν έξοδος τους από τα μνημόνια η δουλική υποταγή στους ξένους και ντόπιους δυνάστες της χώρας

 

 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΝΤ, ΕΕ

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01

 

http://adedy.gr/khrujistasiergasias15012018/

 


 

 

 

 

*****************************

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

 

- Γιατί, θα χάσω άλλον έναν μισθό από τον πετσοκομμένο που ήδη έχω, όταν το αφορολόγητο από τα 9545 ευρω που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 5681 ευρώ (τέταρτο μνημόνιο).

- Γιατί, ενώ έχω τις απαιτούμενες προύποθέσεις κι έχω χρυσοπληρώσει τις συνταξιοδοτικές μου εισφορές, δεν τολμώ να βγώ στη σύνταξηόταν η σύνταξη που θα πάρω (κύρια και επιξουρικές) θα είναι 40% λιγότερη από αυτήν που υπολόγιζα ( νόμος Κατρούγκαλου).

- Γιατί, ενώ πληρώνω ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές,  όχι μόνο δεν μου παρέχεται αξιοπρεπής δημόσια δωρεάν υγεία και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά χαρίζονται τα λεφτά μου στις τράπεζες (συμμετοχή του ΕΦΚΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

- Γιατί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Υπηρεσιών του Δημοσίου είναι σε κατάσταση τριτοκοσμική χωρίς προσωπικό, υλικά και χρήματα, επιχειρούνται αυταρχικά μέσω της “αξιολόγησης”(ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης) νέα πλήγματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία σε συνδιασμό με την κινητικότητα. τα νέα οργανογράμματα των Υπηρεσιών και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

- Γιατί, ενώ αυτοί που κυβερνούν έχουν πλειοψηφία μικρότερη του 50%+1, ζητούν με αυτό το ποσοστό να αποφασίζουν απεργία τα συνδικάτα (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

- Γιατί, τα δικαστήρια, θα αποφασίζουν αν για ένα εργατικό ατύχημα είναι υπεύθυνος ο εργοδότης ή όχι, (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης), όταν η πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων, είναι αποτέλεσμα εντατικοποίησης της εργασίας, στην οποία εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης και κατόπιν προφορικών εντολών των εργοδοτών

 

          Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Δεκεμβρίου, αποτελεί χτύπημα στο ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, με στόχο να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις των δανειστών για τη δημιουργία ενός ακόμα αιματοβαμμένου πλεονάσματος. Από τη μία πετάνε τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και από την άλλη προετοιμάζουν τη νέα οικονομική λεηλασία εργαζομένων και λαού.

          Το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,82% του ΑΕΠ στο οποίο στοχεύουν δανειστές, κυβέρνηση και ντόπιο κεφάλαιο θα υλοποιηθεί με την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

          Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραδίδοντας στα «αρπακτικά» τη λαϊκή κατοικία.

Μας κλέβουν τα πάντα και από την άλλη δημαγωγούν μιλώντας για έξοδο από τα μνημόνια.

          Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά εντείνεται, για αυτό μπαίνει επιτακτικά στο στόχαστρο το απεργιακό δικαίωμα. Γιατί θέλουν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικούν συλλογικά και να αντιστέκονται στις βάρβαρες ληστρικές πολιτικές, τα μνημόνια, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία.

Να μην τους αφήσουμε!

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά,

σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους της χώρας

Για να μην περάσει ο ληστρικός προϋπολογισμός.

Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών

κατακτήσεων.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Για να μην εφαρμοστεί καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων

Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού πλούτου.

Για δημόσια δωρεάν υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και παιδεία

Για την ανατροπή την ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής.

          Η τακτική της προκήρυξης απεργιών από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) λίγες μέρες πριν από τη ψήφιση είτε ακόμα και την ίδια τη μέρα ψήφισης των μέτρων, χωρίς σχέδιο, κλιμάκωση και χωρίς στόχο είναι γνωστή και αποτελεί μία μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της απεργίας. Ωστόσο και οι κάθε λογής ταχτικές που διασπούν τους εργατικούς αγώνες (ταχτικές που σχεδόν μόνιμα επιλέγει κυρίως το ΠΑΜΕ) είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, ευνοούν την επικράτηση της γραμμής του υποταγμένου συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ και οι προτάσεις τους αρκετές φορές έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.

          Αν οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού που σήμερα ηγεμονεύουν θέλουν να κρατήσουν την απεργία σε ένα πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας, απαξιώνοντας έτσι τη δύναμη της , εμείς πρέπει να παλέψουμε για το αντίθετο! Η επίμονη απαίτηση δανειστών κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος δεν μπορεί παρά να γεννά πίστη και αισιοδοξία για την αστείρευτη δύναμη του μαζικού οργανωμένου συνδικαλιστικού αγώνα και της απεργίας!

 

Δεκέμβρης 2017

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

===========================================================================================================

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 17.11.2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

Αθήνα, 16.11.2015

 

            Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές, μέλη αριστερών πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων του κινήματος, το πρωί της Κυριακής 15/11στην είσοδο του κάτω Πολυτεχνείου, πριν από την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
            Η επίθεση εξαπολύθηκε από ομάδα με χαρακτηριστικά τυφλής-μηδενιστικής βίας και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικού τύπου παρακρατικές επιθέσεις. Τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από αυτή, απόλυτα ξένα προς το κίνημα και κάθε έννοια πολιτικής, δε δίστασαν να εκτοξεύσουν αδιακρίτως προς τον συγκεντρωμένο κόσμο πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, να ανοίξουν κεφάλια με λοστάρια, να εκστομίσουν τις χειρότερες απειλές και να κινηθούν γενικά με δολοφονικό τρόπο απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος.
            Γνωρίζουμε καλά πως τέτοιου είδους περιστατικά αντικειμενικά εξυπηρετούν τη συνολική επίθεση που δέχονται λαός και νεολαία από τις δυνάμεις του συστήματος, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Εκ των πραγμάτων εντάσσονται σε μια ολόκληρη διαδικασία όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας και θωράκισης απέναντι στον “εχθρό” λαό, ως απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Άλλωστε, ο στόχος της επίθεσης αυτής ήταν παραπάνω από σαφής: ήταν οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές με αναφορά στο κίνημα και την αριστερά. Ήταν οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, τις οποίες ο λαός και η νεολαία επιμένουν να μαζικοποιούν, με αποκορύφωμα την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικανική πρεσβεία, κόντρα στην τρομοκρατία και τη συκοφάντηση των δυνάμεων του συστήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΠΝ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου και να δώσουν δυναμικά το παρών στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα γίνει την Τρίτη 17/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΣΔΥΝ να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

 


******************************************************************************************

 

Αγωνιστικό Mέτωπο

Eργαζομένων ΠΝ

Οκτώβριος 2015

 

Τρία χρόνια μετά, εκλογές ΣΔΥΝ και

έξι χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας δίχως τέλος.

Τα μνημόνια όχι μόνο κανένας “δεν τα έσκισε”, όχι μόνο κανένας “δεν τα κατάργησε με ένα νόμο κι ένα άρθρο”, αλλά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ψήφισαν την παραμονή(!) του δεκαπενταύγουστου ένα νέο επαίσχυντο Μνημόνιο, τον περιβόητο νόμο 4336/2015, αλυσοδένοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στον εφιάλτη της ξένης εξάρτησης, των δανείων, της ασφυκτικής εποπτείας και των σκληρών ελέγχων, του κουαρτέτου -τώρα πια- της Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM.

Προϋπολογισμός ύφεσης, αύξησης της ανεργίας, ακρίβεια, νέες φοροεπιδρομές, μειώσεις συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών, βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση του κράτους και διάλυση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής ασφάλισης, νέα ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου και των υποδομών της χώρας σε ξένα και ντόπια μονοπώλια, θα είναι τα  223(!) προαπαιτούμενα, της νέας θηλιάς των 86 δις ευρώ του 3ου Μνημονίου, αυτές είναι και οι πραγματικές προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέα με τα κόμματα του παραδοσιακού μνημονιακού μπλόκ, έχει συμφωνήσει και υπογράψει ότι “...η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς με επαρκή χρόνο πριν υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή...”, οι δημαγωγίες των κυβερνητικών στελεχών περί παραλλήλων προγραμμάτων ή ισοδυνάμων μέτρων “υπέρ των αδυνάτων”,  μόνο σαν το ανέκδοτο του αιώνα, μπορεί να ακούγονται.

Οι δανειστές θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις βάρβαρες πολιτικές που θα ασκούνται “αναλόγως της πορείας του προγράμματος και των αξιολογήσεων αυτού” και οι ντόπιοι διαχειριστές τους με όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν κατά καιρούς εμφανίζονται, υποταγμένα θα επιχειρούν αυτές οι πολιτικές να εφαρμοστούν στο λαό.

 

Η “μεταρρύθμιση” του Δημοσίου μετονομάζεται

σε “ριζική αναμόρφωση”

και κινείται στους ίδιους άξονες αντεργατικών ανατροπών που επιχειρήθηκαν να επιβληθούν στους εργαζόμενους του Δημοσίου, το προηγούμενο διάστημα, τόσο από τον Μανιτάκη όσο και από τον Μητσοτάκη, με βασικό στόχο την κατάργηση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία.

Ομολογημένες είναι πλέον οι νέες μειώσεις μισθών, η “αξιολόγηση” με ποσόστωση στην προαγωγή, με μπόλικη δόση δημοκρατικοφάνειας (δημοκρατίας στην όψη, κοινωνικής βαρβαρότητας στην πράξη), όταν οι πολίτες θα κληθούν να βαθμολογούν τις υποχρηματοδοτούμενες, υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες, όπου ο υπάλληλος και μόνον αυτός, θα καθίσταται ως ο αποκλειστικά υπεύθυνος, για την διαλυμένη κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκονται.

Η υποχρεωτική και συνεχής κινητικότητα, βρίσκεται επίσης στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης με τη  γνωστή επικοινωνιακή προπαγάνδα την οποία εισήγαγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί “πλεονάζοντος προσωπικού”, εδώ βέβαια παραλείπουν να πούν πως ο Δημόσιος τομέας την τελευταία 5ετία έχει έρθει αντιμέτωπος με το μαζικό κύμα αποχωρήσεων μέσω των συνταξιοδοτήσεων, ως εκ τούτου και με δεδομένες τις τωρινές αναφορές τόσο του Σόϊμπλε όσο και της Μέρκελ περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, καθόλου αθώα δεν είναι όλα αυτά.

Συνάδελφοι,

όλα μας τα αιτήματα εξακολουθούν και είναι επίκαιρα

 • Όχι μειώσεις στους μισθούς, να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στην κατάργηση της οργανικότητας και των συλλογικών σχέσεων εργασίας, όχι στις απολύσεις και την ανεργία
 • Επανακατάκτηση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που χάθηκαν με τα μνημόνια (ύψος σύνταξης, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δώρα, εφάπαξ, βοηθήματα και άλλες ασφαλιστικές παροχές κλπ)
 • Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
 • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
 • Δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων με υπηρεσιακά λεωφορεία και πλωτά μέσα στους χώρους εργασίας που δεν έχουν πρόσβαση τα ΜΜΜ. Επιδότηση εισιτηρίου σε όσους εργαζόμενους κάνουν χρήση των ΜΜΜ.
 • Προσλήψεις υπαλλήλων στο ΥΠΕΘΑ
 • Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ανθυγιεινό περιβάλλον
 • Να καταργηθούν τα κάθε λογής χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ
 • Πλήρης αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις
 • Επιμόρφωση-σεμινάρια για όλους τους εργαζόμενους
 • Όχι στις περικοπές της υλικοτεχνικής υποδομής στις υπηρεσίες
 • Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος

παλεύουμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να οργανώνει αποτελεσματικούς αγώνες υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι να κάνει απλή διαχείριση των αντιλαϊκών νόμων και να καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια, δε μας εκφράζει ένα συνδικαλιστικό κίνημα όπου η διοίκησή του βάζει πλάτη στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική

 

συντονισμός των αγώνων όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα

 

μέτωπο εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας

 

για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής

για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων

ενάντια στους ξένους δυνάστες της Ε.Ε, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των κάθε λογής μηχανισμών που χρόνια τώρα, έχουν ρημάξει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας κι έχουν φέρει τη δυστυχία, την απόγνωση, την ξενιτιά μέσα σε κάθε σπίτι

 

Συνάδελφοι,

ότι έχουμε καταχτήσει μέχρι σήμερα, το έχουμε καταχτήσει με τους αγώνες μας, κανείς δε μας το χάρισε και με νέους αγώνες θα περιφρουρήσουμε αυτές μας τις καταχτήσεις

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

 

 

Οκτώβριος 2015

 

 

 

 

 

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ IN.GR

 

Μειώσεις έως και 10% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τις αρχές του 2016.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016 οι αλλαγές στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Στο υπουργείο γίνεται μπαράζ συσκέψεων προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το Έθνος.
Από τις βασικότερες αλλαγές είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ, οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λιμενικό και στις ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό προτείνεται ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό. Η ενσωμάτωση αυτή αναμένεται να φέρει αύξηση των βασικών αποδοχών, αλλά μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών από 10% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Προβλέπεται, επίσης, μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η εξοικονόμηση πόρων αλλά και να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι οι περικοπές ξεκινούν από τα υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Στις σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνεται και νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων. Το σχέδιο περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους, αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία.
Μέχρι το τέλος το έτους, επίσης θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Θα λειτουργήσει Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC
Read more: http://www.multi-news.gr/thetoc-anatropes-pou-ferni-sto-dimosio-neo-misthologio/#ixzz3oNYpykmz
Follow us: @multinewsgr on Twitter | multinews.gr on Facebook

Αλλάζουν όλα στο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα μετά την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Βερναρδάκη μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θα αποδεσμευτεί το μισθολόγιο από το βαθμολόγιο του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την διαμόρφωση των βασικών μισθών με βάση την κατάταξη σε 17-18 μισθολογικά κλιμάκια θέτοντας σε εφαρμογή την οδηγία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου δεν θα υπάρξουν απώλειες στις σημερινές αποδοχές των εργαζομένων.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου πρέπει να επιβληθεί μείωση του βασικού μισθού με στόχο να υπάρχουν οι ίδιες αμοιβές για εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, θα διατηρηθούν οι υπερβάσεις στα ποσά ως «προσωπική διαφορά».

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι με αυτήν την διαδικασία να ξεπαγώσει την μισθολογική στασιμότητα που έχει τεθεί το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων από το 2010 με στόχο να δοθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις το 2016 οι οποίες θα κινηθούν στα 45 ευρώ κατά μέσο όρο ανά υπάλληλο.

Για όσους εργαζόμενους διαθέτουν προσωπικές διαφορές στις αμοιβές τους θα συνυπολογιστούν με το υπερβάλλον ποσό ενώ για το σύνολο των υπαλλήλων θα αποτελέσει μία μικρή ανάσα μέχρι το 2018 όπου αναμένεται να καταβληθεί η νέα μισθολογική ωρίμανση.

*****************************************************************

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

 

Το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης υπήρξε βασικός στόχος της αντεργατικής επίθεσης που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

Είναι γνωστό ότι οι αντιασφαλιστικές επιθέσεις εκτυλίχθησαν απανωτά από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ με το ψεύτικο επιχείρημα της «βιωσιμότητας» των ασφαλιστικών ταμείων. Ψεύτικο, γιατί η αντεργατική επίθεση φρόντισε, με μια καταιγιστική προπαγάνδα, να παρουσιάζει ανάποδα το αίτιο με το αιτιατό: Δηλαδή, ενώ η διαχρονική μεγάλη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων (άτοκα ή με επιτόκια πολύ χαμηλότερα των συνήθων καταθέσεων και του πληθωρισμού με τα οποία υποχρέωνε το κράτος να τα καταθέτουν με αποτέλεσμα από το 1951-1975 να υπολογίζεται ότι έχασαν περί τα 60δις ευρώ, «επενδύσεις» στο Χρηματιστήριο που μόνο το 1999-2002 έφεραν απώλεια άλλων 3,5δις€ κ.α.) ήταν η πηγή των προβλημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, τα προβλήματα αυτά (τα οποία συχνά και εσκεμμένα εμφανίζονταν μεγεθυμένα και συνοδευόμενα με κινδυνολογίες περί «άμεσης κατάρρευσης» του ασφαλιστικού συστήματος και «αδυναμίας πληρωμής» των συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών) παρουσιάζονταν σαν «λόγος», όχι για να χτυπηθεί η αιτία τους (αρπαγή αποθεματικών, εκτεταμένη μαύρη εργασία και εργοδοτική εισφοροδιαφυγή και διαρκείς χαριστικές ρυθμίσεις εισφοροαποφυγής στους εργοδότες, ανεργία, μείωση κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων κλπ.), αλλά για να γίνει η επόμενη λεηλασία τους και ταυτόχρονα λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Δόθηκαν μερικοί σημαντικοί αγώνες στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε (όπως οι μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό του Γιαννίτση το 2001). Πέτυχαν να καθυστερήσουν ή να αποτρέψουν μερικά τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, όχι όμως και να τις ματαιώσουν. Σ’ αυτό το σημείο ανοίγει η συζήτηση για το πως κινήθηκε και το εργατοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Ωστόσο, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε από το 2008 και ειδικότερα οι σφοδρότερες επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία, που σηματοδοτήθηκαν και γίνονται πιο βαριές από την είσοδο στα μνημόνια, προκάλεσαν μια απότομη και μεγάλη διεύρυνση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και αυτό εκφράστηκε και εκφράζεται με ιδιαίτερα οξύ τρόπο ενάντια στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Τα μνημόνια αποτελούν μια τομή στις οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας και του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Μια τομή και στην ραγδαία-καθολική επιδείνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αρκεί γι’ αυτό να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία:

Στα τελευταία 4,5 χρόνια οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 45%. Η κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας ασφάλισης μειώθηκε από 18,9 δις, το 2010, στα 8,6 δις το 2015 (μείωση 55%). Η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από τα 33 δις στα 22 δις(μείωση 33%). 13 δις χάθηκαν με το «κούρεμα» των ομολόγων του δημοσίου το 2012. Υπολογίζεται ότι από την υψηλή ανεργία τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλεια 6,5 δις, από τη μείωση των μισθών 4 δις, από την εισφοροδιαφυγή 14 δις,από τις οφειλές που δεν έχουν πληρωθεί 17,5 δις. Τα αποθεματικά που μετρήθηκαν το 2013 ήταν 4,5 δις έναντι 26 δις το 2009. Στο μεταξύ οι συνταξιούχοι έχουν αυξηθεί περίπου κατά 600.000!

Οι αριθμοί ζαλίζουν, αλλά δείχνουν και το μέγεθος της ασφαλιστικής καταστροφής που έχει επέλθει σε δικαιώματα που χρειάστηκε ένας αιώνας αγώνων του εργατικού κινήματος να κατακτηθούν.

 

Πάνω από 50 νόμοι με ασφαλιστικές διατάξεις λογαριάζεται ότι ψηφίσθηκαν τα χρόνια των μνημονίων και ακολουθούν και άλλοι με το τρίτο μνημόνιο. Οι νόμοι αυτοί δεν άφησαν καμιά «παράμετρο» -για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνοκρατική γλώσσα- του ασφαλιστικού συστήματος όρθια και ακέραια: Μειώθηκαν οι κύριες συντάξεις. Μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις. Μειώθηκε η κατώτερη σύνταξη. Περικόπηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας. Περικόπηκαν τα εφάπαξ και άλλα βοηθήματα. Περικόπηκε το ΕΚΑΣ και οδεύει για κατάργηση. Αυξήθηκαν αλματωδώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση των ταμείων. Μειώθηκαν οι εργοδοτικές εισφορές. Αυξήθηκαν οι εισφορές εργαζομένων. Ενοποιήθηκαν τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία για να ισοπεδωθούν οι συντάξεις και οι ασφαλιστικές παροχές στο κατώτερο επίπεδο.

Η ασφαλιστική κατεδάφιση θα έχει μεγάλη συνέχεια και με το τρίτο μνημόνιο αν δεν υπάρξει μια αποφασιστική μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την απόκρουση των καινούργιων αντιασφαλιστικών «εφαρμοστικών» νόμων που έχουν δρομολογηθεί. Αυτό είναι το πρώτο καθήκον, ο πρώτος στόχος που πρέπει να θέσει το εργατοϋπαλληλικό και συνταξιουχικό κίνημα για το ασφαλιστικό ζήτημα: Μαζική αντίσταση, ενιαίος πανεργατοϋπαλληλικός και πανσυνταξιουχικός αγώνας, με οργανωμένα συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες που να υψώσουν φράχτη στη νέα μνημονιακή επίθεση. Συντονισμός και ένωση αυτού του αγώνα με όλες τις κινητοποιήσεις και αγώνες που θα γίνουν ενάντια στα μέτρα και τους νόμους του τρίτου μνημονίου.

Αυτό το βήμα, αν κατακτηθεί, είναι η πρώτη προϋπόθεση για να γίνει το επόμενο, για να προωθηθεί η διεκδίκηση-επανάκτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (ύψος σύνταξης, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δώρα, εφάπαξ, βοηθήματα και άλλες ασφαλιστικές παροχές κλπ), που τα αφαίρεσε η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ με τα 3 μνημόνια.

 

 • ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

 • ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

 • ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

 

Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΠΝ

Οκτώβριος 2015

 
**************************************************************
 
 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ & ΝΔ
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
Το δυσφημιστικό για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προεκλογικό σποτ (https://www.youtube.com/ watch?v=On2WDZlaKmc),, που πρόβαλλε η ΟΝΝΕΔ, αποκαλύπτει την πολιτική χυδαιότητα της ΝΔ. Η πολιτική χυδαιότητα είναι το έσχατο καταφύγιο της εξαχρειωμένης εξουσίας, που με τα μνημόνια βύθισε στην απόγνωση την πλειοψηφία της κοινωνίας.
 
Το κόμμα που διέλυσε το δημόσιο και οδήγησε τους εργαζόμενους συνολικά στην εξαθλίωση προσπαθεί μέσα από την προπαγάνδα να συκοφαντήσει τα θύματά του αποδίδοντάς τους ευθύνες για την ελλειπή εξυπηρέτηση του πολίτη. Η Ν.Δ. μέσα από την προπαγάνδα της αυτή αποβλέπει στη συσπείρωση όλων των καθυστερημένων στοιχείων της κοινωνίας προσδοκώντας εκλογικό όφελος.
 
Η απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων αποβλέπει όμως και σε κάτι άλλο:
το κλίμα διωγμού που δημιουργούν αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό τους για τις απολύσεις που ετοιμάζουν μετά τις εκλογές (αν κερδίσουν) και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
Αποτελεί σύμμαχό τους στις επιδιώξεις τους να ξεπουλήσουν σε ξένα και ντόπια κοράκια το δημόσιο πλούτο.
 
To Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζόμενων ΠΝ καλεί τους εργαζόμενους στο ΠΝ, να απαντήσουν στους συκοφάντες μαυρίζοντάς την συγκυβέρνηση στις εκλογές.
Καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και για οποιονδήποτε άλλο επίδοξο κυβερνητικό διαχειριστή που θα θελήσει να εφαρμόσει ανάλογες πολιτικές.
 
Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζόμενων ΠΝ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΔΜΗΔ "Διοικητικές Απλουστεύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις". Εκεί βλέπουμε ότι :

 

Με τα άρθρα 21~33, θεσμοθετείται η υποχρεωτική ποσόστωση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων: έως 25% άριστοι, έως 60% μέτριοι, έως 15% ανεπαρκείς! Πρόκειται για το πλέον εξωφρενικό εφεύρημα, καθώς εκ των προτέρων και με νόμο το κράτος αποφασίζει ότι το 15% των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας είναι άχρηστο ή ανεπαρκές. Οι Προϊστάμενοι υπό την απειλή πειθαρχικών διώξεων θα αναγκάζονται, προκειμένου να μην απολυθούν οι ίδιοι, να κρίνουν το 15% από το προσωπικό των υπηρεσιών τους ως άχρηστο ή ανεπαρκές! Η ρύθμιση αυτή ευτελίζει κάθε έννοια αξιολόγησης, ενώ δημιουργεί κλίμα ανηλεούς ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων. Είναι καταφανώς αντιεπιστημονική, δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα, ενώ είναι προφανές ότι δεν σχετίζεται με καμία προσπάθεια “βελτίωσης” του δημόσιου τομέα, αλλά μόνο με την προσπάθεια της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις με την επίφαση της “αξιολόγησης”.

 

Με το άρθρο 43. το ΥΔΜΗΔ προσπαθεί να νομοθετήσει το απαράδεκτο της εκ των υστέρων αλλαγής των κριτηρίων του Π.Δ. 164/2004, με βάση τα οποία οι συμβάσεις των συμβασιούχων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, για να μπορεί να τους απολύσει! Καθώς μάλιστα δεν μπορεί να παρακάμψει το ΑΣΕΠ, που είναι το αρμόδιο όργανο για τις προσλήψεις στο δημόσιο και υπεύθυνο για τη μετατροπή των συμβάσεων, προσπαθεί να το χειραγωγήσει ορίζοντας ότι “με απόφαση του ΥΔΜΗΔ ρυθμίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου”. Δηλαδή με μια απλή Υπουργική Απόφαση, φιλοδοξεί το ΥΔΜΗΔ να θέσει, εκ των υστέρων, άλλα κριτήρια από αυτά που έγιναν δεκτά από την Ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ, κατά την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004. Πρόκειται για απαράδεκτη και αντισυνταγματική ρύθμιση, που αντίκειται στην ισότητα και την ασφάλεια δικαίου και μοναδικό στόχο έχει τις απολύσεις.

 

Με το άρθρο 7, του ίδιου σχεδίου νόμου καταργούνται είκοσι τρεις (23) φορείς του Δημοσίου και το προσωπικό των ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημοσίου απολύεται, ακόμη κι αν έχει προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 

Με το άρθρο 18, προετοιμάζεται η εκχώρηση σε ιδιώτες ερευνητικού έργου, που είναι αναγκαίο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Με το άρθρο 19, διευκολύνονται προαποφασισμένα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας σχετικά με την όποια “αξιοποίηση” της περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

           

Εκτός όμως από τις απολύσεις, που είναι το προφανές (11000 μέσα στο 2014 πολλαπλάσιες των 4000 του 2013), το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επίσης φέρνει :

 

Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την πριμοδότηση των οργανικών μονάδων του που προωθούν την ασκούμενη πολιτική Κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ όταν ο επιμερισμός των ποσοστών αξιολόγησης σε κάθε Γενική Διεύθυνση γίνεται με κριτήριο “τις αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής” (άρθρο 21 § 5). Προφανέστατα, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ ή τα σχολεία δε βρίσκονται εντός των προτεραιοτήτων της ασκούμενης πολιτικής, εν αντιθέσει με τις Υπηρεσίες που συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων μέσω φοροεπιδρομών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

 

Λιγότερη δημοκρατία, αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς μέσω των υπερεξουσιών που παρέχει στους Γενικούς Διευθυντές και στους Προϊσταμένους που όχι μόνο μοιράζουν τα ποσοστά μεταξύ Διευθύνσεων, Τμημάτων και υπαλλήλων αλλά θεωρούνται και ως άριστοι σε ποσοστό 70% (άρθρο 21 § 7). Μια διοικητική ιεραρχία σταθερή και υπεράνω αμφισβήτησης επιχειρείται να παγιωθεί και η οποία απαρτίζεται από τα στελέχη εκείνα, που έχουν ήδη επιλεγεί για θέσεις ευθύνης, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς κρίσεις αλλά με ανάθεση καθηκόντων.

 

Τη βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις, όταν οι διαδικασίες αξιολόγησης του σχεδίου νόμου του ΥΔΜΗΔ, σε συνδυασμό με το Ν.4024/2011 (που προβλέπει επίσης ότι η προαγωγή από τον έναν βαθμό στον άλλο γίνεται με ποσόστωση) και σε συνδυασμό με την αύξηση του μισθού ενδυναμώνει, ως λύση επιβίωσης, για έναν Υπάλληλο τον ατομισμό έναντι της συλλογικότητας, την αποθέωση της πρακτικής του “πατάω επί πτωμάτων” έναντι της αλληλεγγύης, την ατομική διεκδίκηση έναντι της συλλογικής.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Είναι φανερό το 15% είναι εδώ, όλοι κάποια στιγμή θα κριθούν ως ανεπαρκείς, θα έρθει η σειρά τους.

Αν επικρατήσει ως επιλογή η ατομική διεκδίκηση έναντι της συλλογικής, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε αυξήσεις στους μισθούς και κάθε είδους άλλη διεκδίκηση, διότι μπορεί η Κυβέρνηση να εξαπατά μιλώντας περί του πρωτογενους πλεονάσματος (sic!), η κοινωνική δυστυχία όμως καθημερινά εξαπλώνεται και το χρηματοδοτικό κενό των 11 δις προμηνύει και τρίτο μνημόνιο.

 

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ

Διόλου τυχαία, η Κυβέρνηση επέλεξε αυτήν την περίοδο για να φέρει το παραπάνω σχέδιο νόμου έκτρωμα στη Βουλή, επιδιώκει εκτός των άλλων και για άλλη μια φορά την όξυνση του κοινωνικού αυτοματισμού των συναδέλφων μας του ιδιωτικού τομέα, όταν μας κατασυκοφαντεί καθημερινά από τα ΜΜΕ ότι δήθεν δεν αξιολογούμαστε. Η κοινωνία δεν πείθεται ότι κι άλλες απολύσεις κι άλλη ανεργία είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας, εκτός εάν παρουσιαστεί η εικονική πραγματικότητα των “αξιολογημένων” απολύσεων.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ.

 

√ 48ωρη απεργία και διαδηλώσεις τις μέρες ψήφισης του νόμου στη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

 

√ 48ωρη απεργία και διαδηλώσεις 13 & 14 Μαρτίου 2014 με αίτημα να μην απολυθούν οι συνάδελφοι μας της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου 2013.

 

√ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ

 

√ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΔΥΝ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

 • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Αθήνα, 07/11/2013

 

            Μία μέρα πριν τη συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Τρόϊκα, στις 4.20 πμ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εκκενώνοντας το με δακρυγόνα και συλλήψεις από τους απολυμένους εργαζόμενους.

            Ο χώρος και ο χρόνος αυτής της ενέργειας δεν είναι καθόλου τυχαίος και τα μηνύματα αυτής της επέμβασης πολλαπλά. Μήνυμα δουλικότητας προς τους Τροϊκανούς επικυρίαρχους εκπέμπει η κυβέρνηση απέναντι στην απαίτησή τους για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Μήνυμα “πυγμής” απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και θα αντιστέκονται ενάντια στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

            Αν όμως η κυβέρνηση φοβάται την κοινωνία και επιλέγει ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ προβοκάτσιας ή και ανοιχτής καταστολής για να καμφθούν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

            Εμείς σταθερά, ανυποχώρητα, μαζικά και ενωτικά θα επιλέγουμε ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ.

            Στο πλαίσιο αυτό ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κυβερνητική πολιτική της καταστολής απέναντι στο δίκαιο και αξιοπρεπή, πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την ελεύθερη ενημέρωση και ενάντια στις απολύσεις και ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να συμμετέχουν ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που οργανώνονται από συνδικάτα και φορείς ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

             


==============================================================

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

 

 

Σεπτέμβριος 2013

 

εγω καλά σου τα΄λεγα κι ας τ΄άκουγες παράλογα...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από την προεκλογική διακήρυξη του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ που μοιράστηκε στους χώρους εργασίας τον Οκτώβριο 2012

...Με διαφορετικές λέξεις λοιπόν σήμερα, Task Force (Γάλλοι), Τρόικα και κυβέρνηση προωθούν απολύσεις, κατάργηση της μονιμότητας, κατακερματισμό των αμοιβών, οι έννοιες γνωστές σε όλους μας όπως “εφεδρεία”, “διαθεσιμότητα”, “ελεύθερη γεωγραφική μετακίνηση των υπαλλήλων”, “ελεύθερη μετακίνηση  των υπαλλήλων από κλάδο σε κλάδο”, “αξιολόγηση”, “σύνδεση μισθών με την παραγωγικότητα”, τις οποίες ερμηνεύουν και θα εφαρμόσουν κατά το δοκούν...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Απόσπασμα από προκήρυξη του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ που μοιράστηκε το Νοέμβριο 2012, την ημέρα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΓΕΝ

...Και βέβαια, δεν ξεχνούν να διευρύνουν τις λίστες των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων για το 2012. Το γαϊτανάκι που έχει ανοίξει με τις διαδοχικές «ερμηνευτικές εγκυκλίους» και οδηγίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και με τις απειλές για “τυφλές” διαθεσιμότητες προς τις Διευθύνσεις Προσωπικού δεν έχει τέλος.

            Επιπλέον απολύσεις 22.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014 ζήτησε μέσω email το ΔΝΤ, σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” στις 20/11, πέραν του αριθμού των 27.000 που προβλέπεται να υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το ίδιο διάστημα, βάσει του υποδουλωτικού Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) που ψηφίστηκε με τις 153 μαχαιριές στην πλάτη του λαού, διότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει να φτάσουν τις 150.000 μέχρι το 2015...

...ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απόσπασμα από προκήρυξη του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ που μοιράστηκε στους χώρους εργασίας τον Ιούνιο 2013

χιλιάδες Απολύσεις προ των πυλών στο Δημόσιο

                ...Λίγοι μήνες πέρασαν από την ψήφιση και... του Μνημονίου 3 (Ν. 4093) και δύο νέοι νόμοι συν ένα ΠΔ [Πολυνομοσχέδιο (ή αλλιώς νέο «μίνι Μνημόνιο»), Νόμος για την “Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις” και το γνωστό ΠΔ για τους εκπαιδευτικούς], τροποποιούν ριζικά τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και συγκεκριμενοποιούν πώς θα γίνουν οι προαποφασισμένες 150000 μέχρι το 2015, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, κάθε κλάδου και ειδικότητας, με όποιον τρόπο κι αν έχουμε προσληφθεί, μπορούμε να βρεθούμε σε διαθεσιμότητα-απόλυση ή υποχρεωτική μετακίνηση με μια απλή ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) που θα καταργεί τη θέση εργασίας μας: είτε με τις αλλαγές οργανισμών, είτε με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, είτε με την «αξιολόγηση δομών και φορέων», είτε με την «αξιολόγηση υπαλλήλων».  Ήδη, με το νέο fast track τρόπο νομοθέτησης που εγκαινίασε η κυβέρνηση στο τέλος του 2012, τις  ΠΝΠ (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου), 2000 υπάλληλοι (ΙΔΑΧ ή ΣΕΙΔ) βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αυτός ο τρόπος θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου όταν χρειαστούν fast track απολύσεις. Ταυτόχρονα, έχει στηθεί μια μίνι βιομηχανία πειθαρχικών και υπάλληλοι τίθενται σε αργία δι΄ασήμαντον αφορμή χωρίς την ισχύ του τεκμηρίου της αθωότητας, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων προς απόλυση ενώ με το Πολυνομοσχέδιο επιταχύνεται η «διεκπεραίωση» των υποθέσεων αυτών από τα πειθαρχικά συμβούλια...

τα νούμερα είναι εφιαλτικά

τα λόγια περιττά

δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις

“...Πέρα από τη μνημονιακή δέσμευση για 25.000 διαθεσιμότητες μέχρι το Δεκέμβριο, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η υποχρέωση της Ελλάδας, να προχωρήσει σε 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο τη διετία 2013-2014...το α΄τρίμηνο του 2014 εκτός δημόσιας διοίκησης θα οδηγηθούν 1.000 άτομα...4.000 υπάλληλοι θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014...1.500 μέχρι μέχρι το τέλος Ιουλίου και άλλοι τόσοι (δηλαδή 1.500) μέχρι το τέλος Αυγούστου...2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και 1.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014...” (ΕΤ 13/09/2013).

            Οι 410 συνάδελφοί μας ΜΠΥ και ΣΕΙΔ  δεν ήταν οι πρώτοι και δε θα είναι οι τελευταίοι απολυμένοι του Υπουργείου διότι η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την Ελλάδα αναφέρει ότι το νούμερο των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 450.000, όταν σήμερα είναι περίπου (με βάση την απογραφή και μετά από χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις) περίπου 620.000.

            Παράλληλα, η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διεθνώς έχει ανάψει. Διεθνείς αναλυτές, σχολιαστές, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, λέγουν και αντιλέγουν. Ακόμη και η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία έχει στο επίκεντρό της το “ελληνικό πρόβλημα”! Όλοι ομονοούν στο ότι ο λογαριασμός δε βγαίνει! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το χρέος σκαρφάλωσε στα 321 δις αγγίζοντας το 175% του ΑΕΠ. Και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αποκλείουν την ομαλή “εξυπηρέτηση” του χρέους, ακόμα κι αν αυτό το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα πάψει να είναι το κύριο κυβερνητικό ανέκδοτο και μετατραπεί σε πραγματικότητα. Κούρεμα προτείνει η Λαγκάρντ (ΔΝΤ), νέο δάνειο ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), αυτό που μας ενδιαφέρει ως εργαζόμενους, αυτό που ενδιαφέρει το λαό μας είναι πως όποια μορφή κι αν επιλεγεί, κούρεμα ή δάνειο, ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

            Όλοι αυτοί που ομολογούν τη “μη βιωσιμότητα” του ελληνικού χρέους δηλαδή οι παράγοντες του ΔΝΤ, της ΕΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που πειθήνια εφαρμόζουν τις εντολές τους, στην πραγματικότητα ομολογούν ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του ελληνικού προγράμματος “διάσωσης” που αυτοί όμως εμπνεύστηκαν κι εφάρμοσαν μέσω διαδοχικών μνημονίων σκορπίζοντας τη δυστυχία στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

            ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ, μια χούφτα ανθρωποφάγοι τεχνοκράτες που το μόνο τους μέλημα είναι οι τσέπες τους και η αύξηση των κερδών των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους (τραπεζών και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων) και που ήδη ετοιμάζουν στα επιτελεία τους ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.

 

 • ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !
 • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
 • ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 • Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού

Αθήνα, Πολεμικό Μουσείο, Τρίτη 17/09/2013

 

            Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης από κοινού με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Τρόϊκα, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα-απόλυση, 410 συναδέλφων μας ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

            Συνολικά 2000 συνάδελφοι μας ΔΥ από 11 Υπουργεία, 12500 συνάδελφοι μας από όλο το Δημόσιο (δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια εκπαίδευση, νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ) σε λίγους μήνες θα βρεθούν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση διότι εκτός των άλλων, χιλιάδες από αυτούς θα ανήκουν στις απολύσεις ΔΥ του 2014.

            Οι 410 αυτοί συνάδελφοι μας δεν είναι οι πρώτοι υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας που εξαναγκάζονται σε αποχώρηση από την εργασία τους, έχουν εξαναγκαστεί σε αποχώρηση συνάδελφοί μας με το αντισυνταγματικό μέτρο της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας καθώς και με το μέτρο της διαθεσιμότητας το Νοέμβρη του 2012.

            Οι 410 αυτοί συνάδελφοί μας δε θα είναι οι τελευταίοι διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας επιβάλλουν 25000 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του 2013, 15000 απολύσεις το 2014 και  η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την Ελλάδα αναφέρει ότι το νούμερο των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 450.000, όταν σήμερα είναι περίπου (με βάση την απογραφή και μετά από χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις) περίπου 620.000.

            Τέσσερα χρόνια μνημόνια περικοπές μισθών, δώρων, συντάξεων και εφάπαξ, χαράτσια και φόροι, κουρέματα ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και τί ακούμε και διαβάζουμε ? Ότι το ελληνικό χρέος από το 120% του ΑΕΠ (292 δις ευρώ) που ήταν το Μάρτη του 2009, έφτασε κοντά στο 180% του ΑΕΠ (321,4 δις ευρώ) και είναι “μη βιώσιμο” και “μη εξυπηρετίσιμο” και απαιτείται είτε νέο κούρεμα (Λαγκάρντ, ΔΝΤ) είτε νέο δάνειο (Ντράγκι, ΕΚΤ), σε κάθε περίπτωση πάντως ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.

            ΔΝΤ, ΕΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που πειθήνια εφαρμόζουν και εφάρμοσαν τις εντολές τους, στην πραγματικότητα ομολογούν ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του ελληνικού προγράμματος “διάσωσης” που αυτοί όμως εμπνεύστηκαν κι εφάρμοσαν μέσω διαδοχικών μνημονίων σκορπίζοντας τη δυστυχία στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Στόχος τους μέσω της διαθεσιμότητας, κινητικότητας (και όλων των συναφών εκφράσεων ή λέξεων που έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα) δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς και ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ Η ΕΡΓΑΣΙΑ γενικότερα θα παρεχεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Φθηνός, ευέλικτος, πειθαρχημένος θα πρέπει να είναι ο εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με μισθό πείνας, σχεδόν ανασφάλιστος, με ωράρια λάστιχο που θα δουλεύει (όταν δουλεύει) μέχρι τα βαθιά του γεράματα, ΑΥΤΗ θα επιχειρήσουν και επιχειρούν να είναι η μοναδική τους ΕΠΙΤΥΧΙΑ διότι μόνο έτσι γεμίζουν οι τσέπες των τραπεζιτών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που βρίσκονται πίσω από όλους αυτούς τους Οργανισμούς που με μπόλικη υποκρισία διατείνονται ότι θα σώσουν τη χώρα μας.

            Εμείς οι πολιτικοί υπάλληλοι του Πολεμικού Ναυτικού :

 • γνωρίζουμε ότι όταν μια κυβέρνηση απολύει πολιτικούς υπαλλήλους από το Υπουργείο Άμυνας, διόλου δεν ενδιαφέρεται για την Άμυνα της χώρας μας, την ασφάλεια και την ειρηνική ζωή του λαού μας, για όλα αυτά διόλου δεν ενδιαφέρονται φυσικά και πρωτίστως το ΔΝΤ και η ΕΕ.
 • διόλου δεν εκπλησσόμεθα όταν απολύονται πολιτικοί υπάλληλοι από ένα Υπουργείο σαν το δικό μας ακόμα κι αν αυτό αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία διότι από τη στιγμή που η χώρα μας εντάχθηκε στο “μηχανισμό στήριξης” ουκ ολίγες φορές ακούσαμε δια στόματος και του τότε πρωθυπουργού ΓΑΠ αλλά και ευρωπαϊων ηγετών ότι “ο ελληνικός λαός θα χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο για την εφαρμογή “πρωτότυπων” πολιτικών που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν σε όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Ήταν ολέθριο πολιτικό σφάλμα της ΗΓΕΣΙΑΣ του συνδικαλιστικού κινήματος του Υπουργείου (κι όχι μόνο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ) το γεγονός ότι αυτή η κατεύθυνση των επικυρίαρχων της χώρας μας υποτιμήθηκε και “χαθήκαμε στη λογική της εξαίρεσης”, χάνοντας ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΟ.
 • διαχωριζόμαστε από τη λογική της τυφλής ή μη τυφλής απόλυσης, της δίκαιης ή άδικης, της αξιολογημένης ή μη, διότι έχουμε βαθιά συνειδητοποιήσει ότι όλη αυτή η κατευθυνόμενη (από την Task Force και το ΥΔΜΗΔ) συζήτηση που άνοιξαν οι καναλάρχες των ιδιωτικών ΜΜΕ, περί κοπανατζήδων κι επιόρκων ποτέ δεν αποκάλυψε τους πραγματικούς αίτιους αυτών των φαινομένων, τους πολιτικούς προϊσταμένους των Υπηρεσιών (δηλαδή τις εκάστοτε κυβερνήσεις), πάντα αυτή η συζήτηση γινόταν όταν απεργίες εργαζομένων ήταν σε εξέλιξη και στόχο είχε δημοκρατικά κι εργασιακά δικαιώματα όπως ο συνδικαλισμός ή το δικαίωμα στην απεργία ή σήμερα, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
 • διαχωριζόμαστε επίσης, από κάθε λογική που σα στόχο έχει τη διαίρεση στη βάση των εργαζομένων για το λόγο αυτό ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (υπηρεσιακών παραγόντων ή και συνδικαλιστών) ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ κατηγορίες εργαζομένων που θα έπρεπε να απολυθούν ή να εξαιρεθούν, σε αυτό το πλαίσιο διαφωνούμε με τη λογική των αναλογικών απολύσεων, όποιους κι αν η αναλογία αυτή αφορά.
 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ Ή ΆΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
 • ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
 • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΝΤ, ΕΕ.
 • ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !
 • ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

            Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο :

 1. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ, στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 & 19/09/2013 και στη διαδήλωση στις 11.30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 2. Συμμετέχουμε  ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ, στη στάση εργασίας της ΠΟΕ ΥΕΘΑ στις 20/09/2013 και στη συγκέντρωση στις 12μ, στην πύλη στη Μεσογείων.
 3. Ζητάμε τη δέσμευση όλων των μελών του ΔΣ ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα πραγματοποιηούνται είτε διευρυμένα ΔΣ είτε ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ έτσι ώστε οι όποιες αποφάσεις να παίρνονται με την άμεση συμμετοχή των συναδέλφων.
 4. Ζητάμε από την ΠΟΕ ΥΕΘΑ να αποφασίσει, την αγωνιστική συμπόρευση με τους κλάδους των εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργιακούς αγώνες ενάντια στις απολύσεις.
 5. Ζητάμε τη συμπαράσταση των ενστόλων συναδέλφων μας, τους απευθύνουμε επιστολή για τους λόγους των απεργιακών μας αγώνων.
 6. Ζητάμε τη συμπαράσταση εργαζομένων ιδιωτικού τομέα, νεολαίων, ανέργων, συνταξιούχων, τους απευθύνουμε επίσης, επιστολή για τους λόγους των απεργιακών μας αγώνων.
 7. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα δημοσιογραφικής προβολής των αιτημάτων μας.

 

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ !

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΔΥΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

 

Αθήνα, Ιούλιος 2013

 

         Συνάδελφοι,

 

στείλατε μια καταγγελία στο ΔΣ του ΣΔΥΝ εκφράζοντας το φόβο και την ανησυχία σας για πιθανή περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, ως αποτέλεσμα  της επέκτασης  του.

            Εμείς, τα δύο μέλη του ΔΣ του ΣΔΥΝ, εκ μέρους του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ, που για πρώτη φορά συμμετέχουμε στο ΔΣ του Συλλόγου,

με αίσθημα ευθύνης σας απαντάμε:

1) ΔΕΝ Υπάρχουν οι υπογραφές μας στο Νόμο για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους του ΥΠΕΘΑ και στο έγγραφο του Ειδικού   Γραμματέα για την επέκταση αυτού του επιδόματος!!

 

2) ΔΕΝ έχουμε συμμετάσχει σε συζητήσεις με την νυν και τέως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας σχετικά με τη χορήγηση αυτού του επιδόματος σε εσάς ή και σε άλλους εργαζόμενους!!

 

3)  Στην πρόσφατη συνάντηση του ΣΔΥΝ με τον Ειδικό Γραμματέα ήταν παρόντες μόνο τα μέλη του Προεδρείου του ΣΔΥΝ. Εμείς δεν ήμασταν!!

Διαφωνούμε με τον εναγκαλισμό του συνδικαλισμού με την εκάστοτε  κυβέρνηση, διαφωνούμε με το “συνδικαλισμό” του ρουσφετιού, το συντεχνιασμό, τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”, την αδράνεια της υποταγής.

 

Θα πρέπει να απευθύνετε την επιστολή σας, στους πραγματικούς υπαίτιους και όχι γενικά και αόριστα στο ΔΣ του ΣΔΥΝ !!

     ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Εάν το επίδομα κοπεί, αυτό θα οφείλεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική που ΔΝΤ και ΕΕ υπαγορεύουν και πειθήνια εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι εκάστοτε μνημονιακές  κυβερνήσεις.

Συνάδελφοι,

Η λύση δεν είναι ο ατομισμός και η διαγραφή από το σωματείο (για όσους το σκέφτονται) αλλά η συμμετοχή και η ενεργοποίηση ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές όλων μας. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μαύρο που μπήκε μέσα στα σπίτια μας .

Εμείς με συνέπεια, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές  αλλά και κάθε μέρα, σας καλούμε

Σε έναν παρατεταμένο, μαζικό, ενωτικό αγώνα

όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

των απολύσεων, της ανεργίας, της φτώχειας, της τρομοκρατίας

 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΗ

 

Εκ μέρους του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΝ

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΔΥΝ

 

ΓΟΛΕΜΑΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Επισκέπτες

Today 28

Επισκέπτες από το 2013 198773

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αν συμφωνείτε πατήστε ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Σε περίπτωση μη αποδοχής, κανένα coocie από αυτή την ιστοσελίδα δεν θα εγκατασταθεί στην συσκευή σας
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ