Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη Στάσης Εργασίας

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου

Συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30μμ και πορεία προς τη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ,

κηρύσσει

Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

1.     Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

2.     Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού του Π.Ν σε αντικείμενα πέραν των καθημερινών του καθηκόντων. (π.χ: ξένες γλώσσες , ηλεκτρονικοί υπολογιστές , υγιεινή και ασφάλεια κ.ά.)

Πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στα γραφεία πολιτικού προσωπικού των μονάδων έως 15/1/2018.

Η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης σε Υπουργεία

Δείτε την αίτηση εδώ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

 

- Γιατί, θα χάσω άλλον έναν μισθό από τον πετσοκομμένο που ήδη έχω, όταν το αφορολόγητο από τα 9545 ευρω που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 5681 ευρώ (τέταρτο μνημόνιο).

- Γιατί, ενώ έχω τις απαιτούμενες προύποθέσεις κι έχω χρυσοπληρώσει τις συνταξιοδοτικές μου εισφορές, δεν τολμώ να βγώ στη σύνταξηόταν η σύνταξη που θα πάρω (κύρια και επιξουρικές) θα είναι 40% λιγότερη από αυτήν που υπολόγιζα ( νόμος Κατρούγκαλου).

- Γιατί, ενώ πληρώνω ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές,  όχι μόνο δεν μου παρέχεται αξιοπρεπής δημόσια δωρεάν υγεία και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά χαρίζονται τα λεφτά μου στις τράπεζες (συμμετοχή του ΕΦΚΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

- Γιατί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Υπηρεσιών του Δημοσίου είναι σε κατάσταση τριτοκοσμική χωρίς προσωπικό, υλικά και χρήματα, επιχειρούνται αυταρχικά μέσω της “αξιολόγησης”(ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης) νέα πλήγματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία σε συνδιασμό με την κινητικότητα. τα νέα οργανογράμματα των Υπηρεσιών και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

- Γιατί, ενώ αυτοί που κυβερνούν έχουν πλειοψηφία μικρότερη του 50%+1, ζητούν με αυτό το ποσοστό να αποφασίζουν απεργία τα συνδικάτα (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

- Γιατί, τα δικαστήρια, θα αποφασίζουν αν για ένα εργατικό ατύχημα είναι υπεύθυνος ο εργοδότης ή όχι, (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης), όταν η πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων, είναι αποτέλεσμα εντατικοποίησης της εργασίας, στην οποία εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης και κατόπιν προφορικών εντολών των εργοδοτών

Περισσότερα...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΥΝ σας εύχεται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017

Συνάδελφοι, -σσες,

Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Περισσότερα...

                                                             ΝΟΕΜΒΡΗΣ   2017

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

********

     Σύμφωνα  με το άρθρο 9 του Καταστατικού του Συλλόγου  μας και του Ν.1264/82 και μετά από απόφαση του Δ.Σ.

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

με την πιο κάτω  ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1Ο: Έγκριση Ισολογισμού και Απολογισμού από 1-10-2016 έως 30-9-2017

ΘΕΜΑ 2Ο: Έγκριση Προϋπολογισμού από 1-10-2017 έως 30-9-2018

ΘΕΜΑ 3Ο: Διοικητικός Απολογισμός – Συζήτηση –Έγκριση.

ΘΕΜΑ  4ο: Διεκδικητικό Πλαίσιο –Συζήτηση –Έγκριση.

Η    Γενική Συνέλευση θα γίνει την  29η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα  08:30 στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ  Ριζάρη 2, ΑΘΗΝΑ, Σταθμός  ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Μας έχει  χορηγηθεί ολόκληρη  η εργάσιμη ημέρα για την Γενική Συνέλευση  μας, οπότε θα σταλούν οι καταστάσεις παρόντων για να δικαιολογηθεί η απουσία μας από την Υπηρεσία. Για τα μέλη μας στις Υπηρεσίες ΚΕ.ΠΟΡΟΣ, ΝΔΒΕ, ΥΝΤΕΛ, ΝΔΙ, και ΝΑΣΚΕ, έχει χορηγηθεί άδεια  απουσίας δυο(2) ημερών.

 

Σε περίπτωση που θα δεν υπάρξει απαρτία  η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί απογευματινές ώρες σε ημερομηνία και χώρο που θα σας ανακοινωθεί έγκαιρα.

Με εντολή Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 

ΒΑΣ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ

Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση σε pdf