Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εφαρμογή για κινητά

Ο ΣΔΥΝ στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του τρόπου επικοινωνίας και ενημέρωσης των μελών του σας ενημερώνει οτι πλέον μπορείτε να έχετε άμεση ενημέρωση στα κινητά σας για θέματα που μας αφορούν  μέσω της νέας εφαρμογής του ΣΔΥΝ για Android και ios .

Κατεβάστε τώρα εντελώς δωρεάν την εφαρμογή αναζητώντας την με τον όρο «ΣΔΥΝ» ή πατώντας στα παρακάτω badges.

Για την σωστή λειτουργία της εφαρμογής πρέπει να κάνετε αποδοχή σε ότι απαιτεί κατά την εγκατάστασή της.

   

 

apergia_5-2018 apergia_2017 11 penthos

Ο ΣΔΥΝ με ανακοίνωση του στις 29/8/2018 είχε καταγγείλει από τότε τις παράνομες μετακινήσεις συνδικαλιστικών στελεχών με απόφαση της κας Ειδικής Γραμματέως , η απάντηση τότε ήταν ότι αναβαθμίστηκε η συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ Ρένα Σακκά . Η προσφυγή στη δικαιοσύνη ηταν μονόδρομος απέναντι σε αυτού του είδους αυταρχικές συμπεριφορές.

Η συναδέλφισσα όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι συνδικαλιστές δικαιώθηκαν , παρ όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και "λοιποί συνεργάτες" , μέσω των τοποθετημένων πολιτικών προϊσταμένων  στο ΥΠ.ΕΘ.Α αντί να εφαρμόσουν άμεσα την δικαστική απόφαση προτίμησαν να ασκήσουν έφεση . Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για το θέμα αυτό το οποίο υιοθετούμε πλήρως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Δελτίου Τύπου στις 30ης Αυγούστου 2018, η ΠΟΕ ΥΕΘΑ είχε καταγγείλει ως παράνομες τις μετακινήσεις συνδικαλιστικών στελεχών τοπικών εργασιακών σωματείων, που έγιναν εξ αφορμής και μόνο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου, ενώ στην πραγματικότητα απέβλεπαν στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των σωματείων και των ιδίων των συναδέλφων, προς όφελος των εργαζομένων, που εκπροσωπούν. Τότε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κωφεύσει, αποδεικνύοντας με την στάση της, ότι τίποτε δεν είχε γίνει «εκ παραδρομής» ή από λάθος. 

Η ΠΟΕ ΥΕΘΑ είχε με το ίδιο δελτίο τύπου, προαναγγείλει, ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά των αποφάσεων αυτών, που έθιγαν την Ομοσπονδία και τα σωματεία της και στρέφονταν τελικώς εις βάρος των εργαζομένων.

Στις 08/10/2018, κατόπιν προσφυγών των συναδέλφων και με την στήριξη της Ομοσπονδίας, συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο  του Πρωτοδικείου Αθηνών η Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών και δίκασε τις προσφυγές των συναδέλφων Βασιλικής Πουρνάρα, Ειρήνης Σακκά, Σπυρίδωνα Μενύκτα, Γεράσιμου Μιχαλάτου και Κωνσταντίνου Στάμου.  Παρά την επιχειρηματολογία του Υπουργείου, που αποσκοπούσε να πείσει, ότι δήθεν οι μετακινήσεις αυτές ήταν προϊόν υπηρεσιακών αναγκών και έγιναν «για το καλό» των συναδέλφων, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, ότι παραβιάστηκε η διάταξη του άρθρου 15, του νόμου 1264/1982 και έκρινε τις παραπάνω μετακινήσεις παράνομες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι σε μία Κυβέρνηση Σύριζα, που διατείνεται σε κάθε ευκαιρία, ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυρία Ειδική Γραμματέας θα έσπευδε να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, επαναφέροντας τους συναδέλφους στις υπηρεσίες από τις οποίες τους είχε παρανόμως απομακρύνει, το Υπουργείο «ποιεί την νύσσα», διατηρώντας σε ισχύ τις παράνομες αποφάσεις και ασκώντας έφεση με την ελπίδα, ότι θα καλύψει την παρανομία σε δεύτερο βαθμό. Φαίνεται, τελικά, ότι μπορεί να έφυγε ο Καμμένος αλλά οι πολιτικές των ΑΝΕΛ είναι πάντοτε πανταχού παρούσες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνεχίζουν να υιοθετούνται από την Κυβέρνηση.

Η Π.Ο.Ε. – Υ.ΕΘ.Α., με βάση την απόφαση της διοίκησης της, θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στους συναδέλφους, που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση, μέχρι και την τελική δικαίωσή τους.

Καλούμε την Ειδική Γραμματέα, κ. Παπαλεωνίδα να προβεί σε ανάκληση των παράνομων μετακινήσεων και να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, όπως θα έκανε αυτονόητα κάθε απλός Έλληνας πολίτης. 

Από την Διοίκηση της Π.Ο.Ε – Υ.ΕΘ.Α

Ειδοποιήσεις SMS

ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (SMS) ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΣΔΥΝ" ΣΤΟ

6947159870

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ SMS ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

(ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Επισκέπτες

Today 38

Επισκέπτες από το 2013 221389

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αν συμφωνείτε πατήστε ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Σε περίπτωση μη αποδοχής, κανένα coocie από αυτή την ιστοσελίδα δεν θα εγκατασταθεί στην συσκευή σας
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ