Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση  να εκδίδουμε  ανακοινώσεις για δευτερεύοντα θέματα, προκειμένου απαντήσουμε στις ανακρίβειες νεόκοπων συνδικαλιστικών σωματείων, που εμφανίστηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Νέα σωματεία με παλιά υλικά και νέα ήθη. Με ανάρτηση στα social media και κατόπιν με έκδοση ανακοίνωσης εγκαλούν τον Σ.Δ.Υ.Ν για την συνδικαλιστική του δράση. Είθισται οι ανακοινώσεις των σωματείων να υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα τους. Εδώ βλέπουμε να υπογράφονται από την Αντιπρόεδρο Α’ και την Γενική Γραμματέα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν ο Πρόεδρος συμφωνεί με την ανακοίνωση γιατί δεν την υπογράφει; Αν διαφωνεί γιατί την άφησε να κυκλοφορήσει;  Πάσα εξήγηση δεκτή.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοφανές το μένος της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
Μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των Δ.Υ. και το 2023

 

Το μένος της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη για τους 560.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο (εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, υπαλλήλους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπουργείων και οργανισμών) εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με την εξαίρεση των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις «αυξήσεις» που έδωσε στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Οι «αυξήσεις» αυτές, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων, τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν φτάσει στα ύψη.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο επί δώδεκα χρόνια δεν έχουν δει καμιά αύξηση στους μισθούς τους, αλλά ακριβώς το αντίθετο, πρωτοφανείς περικοπές (κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μείωση αποδοχών μέχρι και 40%, πάγωμα διετίας 2016-17 κλπ), ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ούτε 1 ευρώ αύξηση για το 2023, δεν έδωσαν. Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει κατάμουτρα τους Δημοσίους Υπαλλήλους όταν ανακοινώνει «αυξήσεις» για το 2024, την ώρα που ο συνταγματικός βίος της κυβέρνησής του λήγει τον Ιούλιο του 2023, το αργότερο.

Η ανάλγητη αυτή πολιτική  την Κυβέρνησης, επί μία τετραετία, έχει φέρει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Μετά, δε, και τις πρωτοφανείς αυξήσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων η κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών των εργαζομένων έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αμείβονται με μισθούς πείνας. Ειδικά η Υ.Ε. κατηγορία, με μισθούς 500 – 650€ καθαρά, πένεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων-αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι 25.000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με 737€ τον μήνα καθαρά, λιγότερα δηλαδή και από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, όταν τα ενοίκια έχουν 500€ τον μήνα. Με μισθούς πείνας αμείβονται, επίσης, χιλιάδες υγειονομικοί, που είχαν 30 νεκρούς στην πανδημία, οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων και των Φορέων του Δημοσίου.

Όλα αυτά δεν συγκινούν τον κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Το αυτί τους δεν ιδρώνει, αλλά τα δικά τους Golden Boys τα χρυσοπληρώνουν με 8.000€ τον μήνα στον ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αντέδρασαν, πραγματοποιώντας δύο γενικές απεργίες με μοναδικό αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Οι αγώνες αυτοί θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, μέχρι να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΔΥΝ  εκφράζει  την οδύνη και την οργή των μελών του για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό δεκάδων , στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Θέλει να συλλυπηθεί εκ βάθους καρδίας τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθεί την πλήρη ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Απαιτεί, την πλήρη διερεύνηση του φρικτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους και υπεύθυνους όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,

τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους

την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει

σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί

Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα

σάμπως να πιάνει σιγαλή βροχή

καταμεσής καλοκαιριού, στα ερημικά χωράφια.

Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι

κι έχουν μια ξέχωρη προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο

και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο

που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ΄τη στέρηση

μα απ’ την αύξηση. Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι……..

 

Γιάννης Ρίτσος

 
Αποτελέσματα εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων ΓΕΝ.
Ψήφισαν 752
Άκυρα 28
Λευκά 49
Έλαβαν:
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ» 417 ψήφους και μία έδρα.
Ψηφοδέλτιο Κρήτης 206 ψήφους και μία έδρα.
«ΔΑΣ» 52 ψήφους.
Από το ψηφοδέλτιο της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ" εκλέγεται ως τακτικό μέλος η συναδέλφισσα Φράγκου Όλγα με αναπληρωματικό μέλος την συναδέλφισσα Μαυρογιώργου Μαρία.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους και ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία σε όλους τους εκλεγμένους.