Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας

για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από 8:00πμ έως 11:00πμ

Συγκέντρωση: Υπουργείο Εργασίας, ώρα 8:30πμ

Με αφορμή την παράδοση του πορίσματος της Επιτροπής για την αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ (για τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ) και καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα και ώρα 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
& ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ! ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ: Γ'
Ταχ, Δ/ν ση: Πανεπιστημίου 37
101 65 Αθήνα
Αθήνα 3- 6 - 2020 Αρ.Πρωτ.2/21308 /ΔΕΠ

ΘΕΜΑ: Καταβολή επιδομάτων σε υπαλλήλους που απουσιάζουν με άδεια ειδικού σκοπού και με ειδική άδεια ευπαθών ομάδων
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας εγγράφου αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε τα εξης:

Περισσότερα...

AΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ                                             ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΠΡΟΣ:  Αποδέκτες Πίνακα «Ι»                      ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

              της Δγής ΔΓ/ΓΕΝ Φ.072.1/4/           ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β5

              350037/Σ.13/16.01.20                      ΤΜΗΜΑ  Ι

                                                                           Τηλ. 210 6551404

                                                                            Φ.478/2/337712

                                                                            Σ.548

                                                                            Αθήνα, 12 Μαϊ 20

                                                                            Συν: Ένα (1) υπόδειγμα αίτησης

 

ΘΕΜΑ: Παραθερισμός Πολιτικού Προσωπικού Θέρους 2020

ΣΧΕΤ:   α. Απόφαση ΥΕΘΑ Φ. 400/32/82424/Σ.343/27.5.11 (ΦΕΚ Β1139), όπως

                  τροποποιήθηκε με την Φ.400/10/81896/Σ.298/11.5.12 (ΦΕΚ Β1646)

              β. Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας ΘΑΝ (ΚΟΛ/ΘΑΝ) όπως ισχύει

              γ. Φ.440.1/3/218358/Σ.1799/06.03.20/ΓΕΝ/Β3-VI

              δ. Φ.478/1/336872/Σ.423/13.03.20/ΓΕΝ/Β5-I

              εP 110625Z MAY 20/ΓΕΝ/Β3-VI

 

          1.  Στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού COVID-19 αποφασίστηκαν, ως σχετ. (ε), οι κάτωθι αλλαγές στον προγραμματισμό παραθερισμού 2020 στο ΘΑΝ:

              α. επανακαθορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης κάθε παραθερι-στικής περιόδου, ως εξής:

Περισσότερα...

Ανακοίνωση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

 

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε τα συνδικάτα – μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κλπ), -τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας- να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.  Ενωμένοι θα νικήσουμε.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να κηρύξει Πανελλαδική διευκολυντική Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ένα αίτημα του ΣΔΥΝ που είχε κατατεθεί στη συνάντηση μας με τον κ. Γενικό Γραμματέα ΥΠ.ΕΘ.Α και αφορούσε τη σύνθεση του Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, (Ζητούσαμε για λόγους αμεροληψίας την μη συμμετοχή των Διευθυντών /τριών των Γενικών Επιτελείων σε αυτό) επιλύθηκε.

Με πρωτοβουλία του κ. Οικονόμου υπήρξε Νομοθετική ρύθμιση που αντικαθιστά τους Διευθυντές με Γενικό Διευθυντή από άλλο Υπουργείο.

Περισσότερα...

Επισκέπτες

Today 31

Επισκέπτες από το 2013 221382

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αν συμφωνείτε πατήστε ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Σε περίπτωση μη αποδοχής, κανένα coocie από αυτή την ιστοσελίδα δεν θα εγκατασταθεί στην συσκευή σας
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ