12
Δεκ
2017

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

 

Γιατί, θα χάσω άλλον έναν μισθό από τον πετσοκομμένο που ήδη έχω, όταν το αφορολόγητο από τα 9545 ευρω που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 5681 ευρώ (τέταρτο μνημόνιο).

– Γιατί, ενώ έχω τις απαιτούμενες προύποθέσεις κι έχω χρυσοπληρώσει τις συνταξιοδοτικές μου εισφορές, δεν τολμώ να βγώ στη σύνταξηόταν η σύνταξη που θα πάρω (κύρια και επιξουρικές) θα είναι 40% λιγότερη από αυτήν που υπολόγιζα ( νόμος Κατρούγκαλου).

– Γιατί, ενώ πληρώνω ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές,  όχι μόνο δεν μου παρέχεται αξιοπρεπής δημόσια δωρεάν υγεία και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά χαρίζονται τα λεφτά μου στις τράπεζες (συμμετοχή του ΕΦΚΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

Γιατί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Υπηρεσιών του Δημοσίου είναι σε κατάσταση τριτοκοσμική χωρίς προσωπικό, υλικά και χρήματα, επιχειρούνται αυταρχικά μέσω της “αξιολόγησης”(ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης) νέα πλήγματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία σε συνδιασμό με την κινητικότητα. τα νέα οργανογράμματα των Υπηρεσιών και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

– Γιατί, ενώ αυτοί που κυβερνούν έχουν πλειοψηφία μικρότερη του 50%+1, ζητούν με αυτό το ποσοστό να αποφασίζουν απεργία τα συνδικάτα (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης).

– Γιατί, τα δικαστήρια, θα αποφασίζουν αν για ένα εργατικό ατύχημα είναι υπεύθυνος ο εργοδότης ή όχι, (ένα από τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης), όταν η πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων, είναι αποτέλεσμα εντατικοποίησης της εργασίας, στην οποία εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης και κατόπιν προφορικών εντολών των εργοδοτών

 

          Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Δεκεμβρίου, αποτελεί χτύπημα στο ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, με στόχο να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις των δανειστών για τη δημιουργία ενός ακόμα αιματοβαμμένου πλεονάσματος. Από τη μία πετάνε τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και από την άλλη προετοιμάζουν τη νέα οικονομική λεηλασία εργαζομένων και λαού.

          Το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,82% του ΑΕΠ στο οποίο στοχεύουν δανειστές, κυβέρνηση και ντόπιο κεφάλαιο θα υλοποιηθεί με την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

          Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραδίδοντας στα «αρπακτικά» τη λαϊκή κατοικία.

Μας κλέβουν τα πάντα και από την άλλη δημαγωγούν μιλώντας για έξοδο από τα μνημόνια.

          Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά εντείνεται, για αυτό μπαίνει επιτακτικά στο στόχαστρο το απεργιακό δικαίωμα. Γιατί θέλουν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικούν συλλογικά και να αντιστέκονται στις βάρβαρες ληστρικές πολιτικές, τα μνημόνια, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία.

Να μην τους αφήσουμε!

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά,

σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους της χώρας

Για να μην περάσει ο ληστρικός προϋπολογισμός.

Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών

κατακτήσεων.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Για να μην εφαρμοστεί καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων

Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού πλούτου.

Για δημόσια δωρεάν υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και παιδεία

Για την ανατροπή την ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής.

          Η τακτική της προκήρυξης απεργιών από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) λίγες μέρες πριν από τη ψήφιση είτε ακόμα και την ίδια τη μέρα ψήφισης των μέτρων, χωρίς σχέδιο, κλιμάκωση και χωρίς στόχο είναι γνωστή και αποτελεί μία μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της απεργίας. Ωστόσο και οι κάθε λογής ταχτικές που διασπούν τους εργατικούς αγώνες (ταχτικές που σχεδόν μόνιμα επιλέγει κυρίως το ΠΑΜΕ) είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, ευνοούν την επικράτηση της γραμμής του υποταγμένου συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ και οι προτάσεις τους αρκετές φορές έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.

          Αν οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού που σήμερα ηγεμονεύουν θέλουν να κρατήσουν την απεργία σε ένα πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας, απαξιώνοντας έτσι τη δύναμη της , εμείς πρέπει να παλέψουμε για το αντίθετο! Η επίμονη απαίτηση δανειστών κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος δεν μπορεί παρά να γεννά πίστη και αισιοδοξία για την αστείρευτη δύναμη του μαζικού οργανωμένου συνδικαλιστικού αγώνα και της απεργίας!

 

Δεκέμβρης 2017