20
Σεπ
2018

*ΑΔΕΔΥ: Αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών στο ΥΕΘΑ*

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις

υπηρεσιακών στελεχών στο ΥΕΘΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ειδικής Γραμματέως Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με αφορμή τη δημοσίευση του οργανισμού του πολιτικού προσωπικού, που ήταν πάγιο αίτημα των εργαζόμενων του Υπουργείου, αυτό το αξιοποίησε με ανεπίτρεπτο τρόπο, ώστε να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις στις τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης του νέου οργανισμού.

Η κυρία Ειδική Γραμματέας ακολούθησε την πεπατημένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αντί να προχωρήσει σε αντικειμενικές κρίσεις μέσα από τα προβλεπόμενα υπηρεσιακά όργανα εφαρμόζοντας τον νόμο που η κυβέρνησή της  ψήφισε (ν.4369/16) θεωρώντας και αυτή το Υπουργείο της ως φέουδο και τη Δημόσια Διοίκηση ως λάφυρο, προχώρησε σε αναθέσεις καθηκόντων υπηρεσιακών στελεχών με τρόπο αυθαίρετο και υποκειμενικό αγνοώντας τις υπάρχουσες κρίσεις που είχαν γίνει με αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων και μη λαμβάνοντας υπόψη  κανένα άλλο κριτήριο όπως την αρχαιότητα, την γνώση και την εμπειρία του αντικειμένου στους εργασιακούς χώρους, κάνοντας επανειλημμένες διορθώσεις με πρόχειρες και κατευθυνόμενες προσθαφαιρέσεις.

Από την πρακτική αυτή δεν εξαιρέθηκαν ούτε τα συνδικαλιστικά στελέχη που προστατεύονται από το ν.1264/82 από τις αυθαιρεσίες των πολιτικών προϊσταμένων τους που κατά διαβολική σύμπτωση είναι στελέχη της ΠΟΕ ΥΕΘΑ.

Καλούμε την Ειδική Γραμματέα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του χώρου ΠΟΕ ΥΕΘΑ να άρει όλες τις δυσμενείς μετακινήσεις και να αποκαταστήσει όσους καθαίρεσε, υπηρετώντας τις αρχές της χρηστής διοίκησης που τόσο βάναυσα παραβίασε.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δελτίο Τύπου – Αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών στο ΥΕΘΑ