13
Φεβ
2019

*ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2019*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, όποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα ενδιαφέρεται να ανανεώσει ή να προμηθευτεί ηλεκτρονική κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ, να απευθύνεται, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  έως και 19/2/2019 .

Α) ΚΑΤΟΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Σύμφωνα με την νέα σύμβαση ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ, οι τιμές επαναφόρτισης είναι οι παρακάτω:

 • Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών : 281€
 • Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών : 148€

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς- Κορωπί), για τους μήνες που έχουν επαναφορτιστεί . Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:

 • Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών  αεροδρομίου: 417 €
 • Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών  αεροδρομίου: 218 €

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που έχουν επαναφορτιστεί. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.

Οι ενδιαφερόμενοι , που έχουν ηλεκτρονική κάρτα  πρέπει να προσκομίσουν:

 1. το αντίτιμο της κάρτας που επιθυμούν
 2. το ονοματεπώνυμό τους
 3.  φωτοτυπία της ηλεκτρονικής κάρτας που κατέχουν, από την πλευρά της φωτογραφίας ώστε να φαίνεται ο αριθμός της κάρτας
 4. Σημειώνουμε ότι η φόρτιση της κάθε ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται πάντα, σε χρόνο πριν τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της. Η νέα φόρτιση θα κάνει αυτόματα έναρξη ισχύος της, αμέσως με τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της.

Β) ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΤΑ ΟΑΣΑ

Τα μέλη  μας  καθώς και τα   μέλη οικογενειών τους, που δεν έχουν ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ, θα πρέπει να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα από το πλησιέστερο εκδοτήριο της περιοχής τους,  προσκομίζοντας εκεί τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1.  Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
 2.  Εκτύπωση του εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το Athens Card. (Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφτούν το site: www.athenacard.gr και θα εκτυπώσουν το έντυπο Προσωποποίησης αφού πρώτα συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται: όνομα, επώνυμο, ΑΜΚΑ, μήνα και χρόνο γέννησης, καθώς και έναν προσωπικό οκταψήφιο κωδικό, που θα πρέπει να τον θυμάται μόνον ο κάθε κάτοχός του ώστε, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, να γίνει, η αντικατάστασή της).

Στη συνέχεια θα μας φέρουν φωτοτυπία την ηλεκτρονική τους κάρτα καθώς και το αντίτιμο που τους ενδιαφέρει για να προβούμε στην φόρτισή της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Ο ΟΑΣΑ θα ενημερώσει το σύστημα και ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας θα πάει σε εκδοτήριο εισιτηρίων του μετρό ή του τραμ και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό  μηχάνημα, θα πατήσει το κουμπί  «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ»  και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η ηλεκτρονική του κάρτα.

 Το χρονικό περιθώριο για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ»,  ώστε να περαστεί το κόμιστρο στην κάρτα τους, είναι εντός ενός μηνός από την επαναφόρτιση. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Προσοχή :

 • Προϋπόθεση για την ανανέωση ή έκδοση εκπτωτικής κάρτας ΟΑΣΑ είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι  μέλη του Συλλόγου μας
 • Δικαίωμα καρτών ΟΑΣΑ, έχουν και τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των μελών των σωματείων μας.