24
Μάι
2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ Δ.Α.Υ.Κ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σχετικά με το αριθμό πρωτ. 5555 / 11-4-2019  έγγραφο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΥΕΘΑ / ΓΕΣ  προς τον κ. Α/ΓΕΣ  και συγκεκριμένα με τα όσα αναφέρονται για το Π.Ν: «….Η έκδοση διαπιστωτικής πράξης έως και την ολοκλήρωση του ΔΑΥΚ ώστε να φτάσουμε στην τελική αποστολή του φακέλου μπορεί να διαρκέσει από 2 έως μέχρι και 5 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις. Στο Πολεμικό Ναυτικό την αντίστοιχη διαδικασία έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία η οποία διεκπεραιώνει την όλη διαδικασία σε εντυπωσιακά ταχύτερο χρόνο.» , ο ΣΔΥΝ δηλώνει τα εξής:

  • Δεν υπάρχει καμία ιδιωτική εταιρεία που να αντικαθιστά ή να συμμετέχει με καθ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία έκδοσης ΔΑΥΚ ή όποιας άλλης διαδικασίας σχετικής  με την έκδοση των δικαιολογητικών για την χορήγηση σύνταξης .

  • Το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού ΓΕΝ/Β5 διεκπεραιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωτέρω διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα χάρις στην εργατικότητα και το υψηλό επίπεδο των συναδέλφων που εργάζονται εκεί.

  • Μας δημιουργούνται εύλογες απορίες πώς οι συνάδελφοι συνδικαλιστές του μεγαλύτερου σωματείου του ΓΕΣ υπέπεσαν σε τόσο μεγάλο ατόπημα «τοποθετώντας»  στην ουσία ιδιώτες και δη σε έναν ευαίσθητο τομέα της Διοίκησης όπως είναι αυτός της επεξεργασίας των ΔΑΥΚ, διαφημίζοντας μάλιστα και την ταχύτητα της εξυπηρέτησης !!!

  • Καλούμε τους υπογράφοντες του εν λόγω εγγράφου να διορθώσουν άμεσα την σοβαρότατη ανακρίβεια και να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη από τους συναδέλφους μας στο Πολεμικό Ναυτικό που θίγονται .

  • Καταδικάζουμε την αδράνεια του Προεδρείου της Ένωσης ΓΕΣ που μετά τις οχλήσεις μας δεν έχουν ακόμα «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα τους την επίμαχη επιστολή.

  • Εμείς ως Προεδρείο του ΣΔΥΝ ζητούμε συγνώμη από τα θιγόμενα μέλη μας εκ μέρους του Συνδικαλιστικού κινήματος, κίνηση που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από τους συνάδελφους συνδικαλιστές της Ένωσης του ΓΕΣ, θυμίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΔΥΝ αγωνίζεται  υπέρ των προσλήψεων και όχι της εισόδου στο ΥΠ.ΕΘ.Α ιδιωτικών εταιριών.

  • Θα ενημερωθεί με επιστολή μας ο Κος Αρχηγός του ΓΕΣ για την ανακρίβεια  καθώς και ο Κος Αρχηγός ΓΕΝ.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης ΓΕΣ προς τον κ. Α/ΓΕΣ όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο http://pedpy.gr/anakoinoseis/15042019.htm

 

Για   το   Δ.Σ.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ.  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 

ΒΑΣ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ