20
Ιούλ
2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση  να εκδίδουμε  ανακοινώσεις για δευτερεύοντα θέματα, προκειμένου απαντήσουμε στις ανακρίβειες νεόκοπων συνδικαλιστικών σωματείων, που εμφανίστηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Νέα σωματεία με παλιά υλικά και νέα ήθη. Με ανάρτηση στα social media και κατόπιν με έκδοση ανακοίνωσης εγκαλούν τον Σ.Δ.Υ.Ν για την συνδικαλιστική του δράση. Είθισται οι ανακοινώσεις των σωματείων να υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα τους. Εδώ βλέπουμε να υπογράφονται από την Αντιπρόεδρο Α’ και την Γενική Γραμματέα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν ο Πρόεδρος συμφωνεί με την ανακοίνωση γιατί δεν την υπογράφει; Αν διαφωνεί γιατί την άφησε να κυκλοφορήσει;  Πάσα εξήγηση δεκτή.

      Είναι γνωστό ότι , η Αντιπρόεδρος Α’ του νέου σωματείου τιμήθηκε από τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Ν με την θέση του Ταμία το 2009 και την θέση της Αντιπρόεδρου το 2012. Έκτοτε και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έθεσε υποψηφιότητα απέτυχε να εκλέγει (2015, 2018, 2021).

      Η ανάγκη δημιουργίας του νέου σωματείου προέκυψε κατά κύριο λόγο μετά από διαφωνίες που υπήρξαν μεταξύ των συνδικαλιστών του ΓΕΣ, εξ ου και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του είναι από συναδέλφους του ΓΕΣ.

Αναφορικά με τις συκοφαντίες που αφορούν στον Πρόεδρο του Σ.Δ.Υ.Ν, είναι γνωστό σε όλους ότι επισκέπτεται πολύ συχνά, ως οφείλει, όλες τις υπηρεσίες του Ναυτικού που στελεχώνονται από πολιτικούς υπαλλήλους και απαντά σε όλα τα ερωτήματα των υπαλλήλων. Ουδέποτε αμφισβήτησε τη νομιμότητα του νέου σωματείου, διευκρίνισε όμως  (απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις) ότι δεν μπορεί ένας υπάλληλος να είναι μέλος σε δύο πανελλήνια σωματεία και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του νέου σωματείου ανήκει στο Στρατό Ξηράς.

 Όσο αφορά τα κομματικά στελέχη και κυβερνητικούς συνδικαλιστές , στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

 Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του Ναυτικού (ΣΔΥΝ) εκπροσωπείται πάντα στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ που είναι το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας μετά το Συνέδριο και καταθέτει με παρρησία τις θέσεις του ανεξαρτήτως διοίκησης, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται και δυσάρεστος. Επίσης μέλη του ΣΔΥΝ μετέχουν ανελλιπώς στην Εκτελεστική Επιτροπή (που είναι το εισηγητικό όργανο) από διαφορές θέσεις στο Προεδρείο της , όπως στη θέση του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπρόεδρου και του Ταμία επί σειρά ετών. Στην σημερινή σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συμμετέχουν πέντε μέλη του ΣΔΥΝ και τρία εξ αυτών στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο ΣΔΥΝ πληρώνει τις συνδρομές του για να μπορεί να συμμετέχει και να έχει “φωνή” τόσο στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ όσο και στην ΑΔΕΔΥ όπου εκπροσωπείται δια του Προέδρου του. Φυσικά και ζητείται έλεγχος των εξόδων της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ και στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Γενικό Συμβούλιο.

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του Ναυτικού πάντα είχαν και πάντα θα έχουν “φωνή” και άποψη σε πείσμα πολλών που διαμαρτυρούνταν γιατί το Ναυτικό επιβάλλει τις θέσεις του και τους απέπεμπαν. Και αυτό επιτυγχάνεται γιατί όλοι οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τον συνδικαλισμό παρά τις διαφωνίες και τις διαφορετικές απόψεις έχουν ως πρώτο μέλημα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μελών του ΣΔΥΝ, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από τα μέλη του συλλόγου μας.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε ανάγκη από άλλα σωματεία, αλλά από  συσπείρωση και δυνάμωμα των υπαρχόντων για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δύσκολα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας. Ενωμένοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

 

Για   το   Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Δ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ Β.