13
Ιούν
2013

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Αθήνα 20-9-2013

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού εκφράζει την βαθιά θλίψη του και τον αποτροπιασμό του για το τραγικό γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος του επικίνδυνου μορφώματος με τον τίτλο «χρυσή αυγή» .

Διακατεχόμαστε όλοι από αγωνία για τα αυξανόμενα κρούσματα ωμής βίας και μισαλλοδοξίας που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και δηλητηριάζουν την δημοκρατία στην ίδια τη χώρα που την γέννησε.

Οι δράστες αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος να βρεθούν και να τιμωρηθούν όχι μόνο για την δολοφονία αυτή κάθε αυτή αλλά και για τη βάναυση προσβολή των αξιών των Ελλήνων πολιτών που καμία σχέση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σε τέτοιου είδους πράξεις ωμής βίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να είναι το αίμα του Παύλου το τελευταίο που χύθηκε από χέρι  φασιστοειδούς όπου αυτός και οι όμοιοι του καμία θέση δεν έχουν ανάμεσα μας.

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

Αθήνα, 05/09/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΔΥΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

Το Δ.Σ του ΣΔΥΝ στην συνεδρίαση του την 5/9/2013 αποφάσισε ομόφωνα να:

 

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗ  ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
  • ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ.
  • ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  • Αμερικανοί και Γάλλοι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν  πολεμική επίθεση,  εναντίον μιας σπαρασσόμενης από εμφύλιο πόλεμο, ανεξάρτητης χώρας όπως είναι η Συρία, την πέμπτη κατά σειρά σε μια δεκαετία, μετά τη Σερβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.  
  • Ολόκληρη η Μ. Ανατολή απειλείται με πολεμική έκρηξη και δυστυχία των λαών. Βασική αιτία η άμεση ανάμειξη και επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη που έχουν στόχο να καθυποτάξουν τις χώρες και τους λαούς  της περιοχής και να επιβάλουν δια των όπλων, τα οικονομικά τους συμφέροντα.
  • Η χώρα μας δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να εκτεθεί σε κινδύνους ως συνέπεια των ανταγωνισμών  των ποικίλων συμφερόντων που δρούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην παραχωρήσει καμία επίγεια ή θαλάσσια ή εναέρια διευκόλυνση σε όποιους εντέλει εξαπολύσουν αυτόν τον πόλεμο.
  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ειρηνική ζωή του λαού μας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

                   Αριθ. Πρωτ………716…………… 

  ΦΕΙΔΙΟΥ 10 – ΑΘΗΝΑ  10678

 

ΤΗΛ.210 – 3838304 – FAX 210 – 3827864

              Αθήνα..12/6/2013…………………

 ———————-

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το κλείσιμο της ΕΡΤ

 

            Ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού  καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εν μία νυκτί με την απαράδεκτη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον εξορθολογισμό του δημοσίου παρά μόνο να προσθέσουν νέες στρατιές ανέργων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω της αναδιοργάνωσης και άλλων εργαλείων καταφέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών.

Οι απαξιωτικές αναφορές του κ. Κεδικογλου για το σύνολο των εργαζομένων και οι όψιμες αναφορές για τη κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους γνωρίζοντας όλοι ότι αυτό που καταγγέλλει σήμερα οι ίδιοι οι πολιτικοί το οικοδόμησαν όλα αυτά τα χρόνια για ιδιοτελείς σκοπούς , δεν μπορεί λοιπόν κανείς πολιτικός να το χρησιμοποίει ως άλλοθι για να απολύει με μια υπογραφή 3.000 εργαζόμενους τη στιγμή που κανείς από τους «ηθικούς αυτουργούς» δεν έχει τιμωρηθεί.

Το «μαύρο» που είδαμε από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης μας γύρισε πίσω σε σκοτεινές εποχές και μόνο κακό έχει να προσφέρει στην σημερινή δύσκολη και χωρίς διέξοδα εποχή.

Ας μην ξεχνούν όμως οι κυβερνώντες ότι ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει στον 21ο αιώνα η άποψη του «ότι δεν λύνετε κόβεται».

 

Αθήνα 12-6-2013

Για   το   Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΔΗΜ.  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ