15
Νοέ
2018

*ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΔΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ *

Το Πολυτεχνείο διαχρονικό σύμβολο του αγώνα

            45 χρόνια μετά και η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και του δημοκρατικού εργαζόμενου λαού, που παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, να τον διαστρέψουν, να τον καπηλευτούν, να τον κατασυκοφαντήσουν και να τον αφανίσουν από τον ιστορικό χάρτη.

          Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιακων κυβερνήσεων, που εφαρμοζουν τις εντολές των ξένων ( Ευρωπαίων και Αμερικανών ) αλλά και των ντόπιων συμφερόντων του πλούτου.

          Σε συνθήκες που ευννουν  το φασισμό να σηκώσει ξανά κεφάλι, ενισχύονται οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές και δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.

          Τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ και  γίνονται οδηγός για τους λαϊκούς αγώνες του αύριο.

          Με αυτά τα συνθήματα, το ΔΣ του ΣΔΥΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να βαδίσουμε από κοινού στην πορεία της 17ης Νοέμβρη 2018.

Αθήνα, 13/11/2018

Το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΔΥΝ