29
Νοέ
2018

*Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ*

Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2018

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

            Το ΔΣ του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού (ΣΔΥΝ) καταδικάζει τη σύλληψη και στη συνέχεια την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο μελών του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ, του Χρήστου Βαγενά και της Ελένης Μανουρά στις 19/11/2018, όταν αυτοί υλοποιούσαν δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση αγώνα του σωματείου τους στο χώρο δουλειάς τους, το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Ν. Ηράκλειο.

            Οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές διώξεις σα στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ που από τις 02/11/2018 αγωνίζονται για νεες προσλήψεις στον τραγικά υποστελεχωμένο ασφαλιστικό οργανισμό.

            Αντί η κυβέρνηση να επιλύσει τα πραγματική προβλήματα για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, όταν τα περισσότερα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ λειτουργούν με τρεις εναπομείναντες υπαλλήλους, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν 20.000 και πλέον ασφαλισμένους, επιλέγει πολιτικά την καταστολή των αγώνων, τις δίκες και τις φυλακίσεις.

            Αποδεικνύεται έτσι ότι όχι μόνο «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» δεν υπάρχει αλλά οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών, της απαγόρευσης των προσλήψεων, η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται.

            Αποδεικνύεται επίσης περίτρανα, όχι μόνο το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο του Ν. 4387/2016, αλλά και οι αντικοινωνικές του παρενέργειες, όταν το διοικητικό χάος που προκαλείται και μέσω της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, το υφιστανται όλοι οι ασφαλισμένοι που καταταλαιπωρούνται και στην ουσία δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ όπου η εντατικοποίηση της εργασίας τους και το άγχος που βιώνουν στη δουλειά τους έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

            Το Δ.Σ. του ΣΔΥΝ εκφράζει την ολόπλευρη του στήριξη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ Βαγενά Χρήστο και Μανουρά Ελένη, στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων του ασφαλιστικού οργανισμού και καταγγέλει την κυβέρνηση καθώς και κάθε αρμόδιο «υπεύθυνο» γι’ αυτό το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος ενός ακόμα δίκαιου αγώνα.

  • Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων Χ. Βαγενά και Ελ. Μανουρά από κάθε κατηγορία. Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΕ
  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών
  • Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει

Για   το   Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ.  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 

ΒΑΣ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ