31
Ιαν
2019

*Δελτίο Τύπου για τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων των συναδέλφων συνδικαλιστών που διακαιώθηκαν*

Ο ΣΔΥΝ με ανακοίνωση του στις 29/8/2018 είχε καταγγείλει από τότε τις παράνομες μετακινήσεις συνδικαλιστικών στελεχών με απόφαση της κας Ειδικής Γραμματέως , η απάντηση τότε ήταν ότι αναβαθμίστηκε η συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ Ρένα Σακκά . Η προσφυγή στη δικαιοσύνη ηταν μονόδρομος απέναντι σε αυτού του είδους αυταρχικές συμπεριφορές.

Η συναδέλφισσα όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι συνδικαλιστές δικαιώθηκαν , παρ όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και "λοιποί συνεργάτες" , μέσω των τοποθετημένων πολιτικών προϊσταμένων  στο ΥΠ.ΕΘ.Α αντί να εφαρμόσουν άμεσα την δικαστική απόφαση προτίμησαν να ασκήσουν έφεση . Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για το θέμα αυτό το οποίο υιοθετούμε πλήρως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Δελτίου Τύπου στις 30ης Αυγούστου 2018, η ΠΟΕ ΥΕΘΑ είχε καταγγείλει ως παράνομες τις μετακινήσεις συνδικαλιστικών στελεχών τοπικών εργασιακών σωματείων, που έγιναν εξ αφορμής και μόνο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου, ενώ στην πραγματικότητα απέβλεπαν στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των σωματείων και των ιδίων των συναδέλφων, προς όφελος των εργαζομένων, που εκπροσωπούν. Τότε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κωφεύσει, αποδεικνύοντας με την στάση της, ότι τίποτε δεν είχε γίνει «εκ παραδρομής» ή από λάθος. 

Η ΠΟΕ ΥΕΘΑ είχε με το ίδιο δελτίο τύπου, προαναγγείλει, ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά των αποφάσεων αυτών, που έθιγαν την Ομοσπονδία και τα σωματεία της και στρέφονταν τελικώς εις βάρος των εργαζομένων.

Στις 08/10/2018, κατόπιν προσφυγών των συναδέλφων και με την στήριξη της Ομοσπονδίας, συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο  του Πρωτοδικείου Αθηνών η Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών και δίκασε τις προσφυγές των συναδέλφων Βασιλικής Πουρνάρα, Ειρήνης Σακκά, Σπυρίδωνα Μενύκτα, Γεράσιμου Μιχαλάτου και Κωνσταντίνου Στάμου.  Παρά την επιχειρηματολογία του Υπουργείου, που αποσκοπούσε να πείσει, ότι δήθεν οι μετακινήσεις αυτές ήταν προϊόν υπηρεσιακών αναγκών και έγιναν «για το καλό» των συναδέλφων, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, ότι παραβιάστηκε η διάταξη του άρθρου 15, του νόμου 1264/1982 και έκρινε τις παραπάνω μετακινήσεις παράνομες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι σε μία Κυβέρνηση Σύριζα, που διατείνεται σε κάθε ευκαιρία, ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυρία Ειδική Γραμματέας θα έσπευδε να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, επαναφέροντας τους συναδέλφους στις υπηρεσίες από τις οποίες τους είχε παρανόμως απομακρύνει, το Υπουργείο «ποιεί την νύσσα», διατηρώντας σε ισχύ τις παράνομες αποφάσεις και ασκώντας έφεση με την ελπίδα, ότι θα καλύψει την παρανομία σε δεύτερο βαθμό. Φαίνεται, τελικά, ότι μπορεί να έφυγε ο Καμμένος αλλά οι πολιτικές των ΑΝΕΛ είναι πάντοτε πανταχού παρούσες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνεχίζουν να υιοθετούνται από την Κυβέρνηση.

Η Π.Ο.Ε. – Υ.ΕΘ.Α., με βάση την απόφαση της διοίκησης της, θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στους συναδέλφους, που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση, μέχρι και την τελική δικαίωσή τους.

Καλούμε την Ειδική Γραμματέα, κ. Παπαλεωνίδα να προβεί σε ανάκληση των παράνομων μετακινήσεων και να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, όπως θα έκανε αυτονόητα κάθε απλός Έλληνας πολίτης. 

Από την Διοίκηση της Π.Ο.Ε – Υ.ΕΘ.Α