30
Αυγ
2021

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ*

Αθήνα  30/8/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σχετικά με το θέμα της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων στα Νοσοκομεία, αλλά και στην υποχρέωση για ένα τεστ εβδομαδιαίως σε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή νοσήσει , ο ΣΔΥΝ κάνει γνωστά τα εξής:

Από την πρώτη ημέρα που τα εμβόλια ήταν διαθέσιμα στην Ελλάδα  , ο ΣΔΥΝ ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα ήταν ο Σύλλογος που έφερε στο φως τον αποκλεισμό του Πολιτικού Προσωπικού με τα εμβόλια των ακυρώσεων.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα και την αναστολή εργασίας των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί , πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πείσεις είναι τα επιστημονικά επιχειρήματα από τους κατ εξοχήν αρμόδιους . Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει γίνει προσπάθεια να πεισθούν όσοι συνάδελφοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους , ειδικά στο προσωπικό που βρίσκετε εντός των Νοσοκομείων. Επίσης, δεν κατανοούμε το λόγο που δεν μπορεί να αναλάβει ο εργοδότης (το κράτος) το κόστος των τεστ, τη στιγμή που αυτά γίνονται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Πληροφορίες , διαρροές ή έστω απλές σκέψεις που διακινούνται τις τελευταίες ώρες προς την κατεύθυνση ότι τα όποια μέτρα θα ισχύσουν μόνο για το Πολιτικό Προσωπικό , δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ξεπερνούν τις «κόκκινες γραμμές» και αποτελούν casus belli για εμάς.

Ζητάμε,

-Ενημέρωση σε όλους τους συναδέλφους από επιστημονικό προσωπικό για τα οφέλη του εμβολιασμού.

-Αναβολή εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας και στοχευμένες ενημερώσεις όπου υπάρχουν συνάδελφοι που διατηρούν επιφυλάξεις για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολίου.

-Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργαζόμενους με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση νοσούντων και την πρόληψη της διασποράς .

-Ισότιμη μεταχείριση του προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού.

Για   το   Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΔΗΜ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΒΑΣ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ