8
Απρ
2021

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Ν. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Στα μέσα Ιανουαρίου με την αρχή των εμβολιασμών στη χώρα μας , συστάθηκε από την Κυβέρνηση ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ακυρωμένων ραντεβού. Σε αυτό τον μηχανισμό συμμετείχε από την αρχή μεταξύ άλλων φορέων και το Υπουργείο Άμυνας.

Κατά την αρχική του εφαρμογή κλήθηκαν να εμβολιαστούν , τόσο Στρατιωτικό όσο και Πολιτικό προσωπικό ,εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό, όπου από την αρχή αποκλείστηκαν οι πολιτικοί υπάλληλοι χωρίς να ξέρουμε ακόμα και σήμερα το γιατί.

Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σταμάτησε ο εμβολιασμός των υπαλλήλων και στα άλλα δύο Επιτελεία με εντολή που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα εμβόλιο σε υπάλληλο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αναπλήρωση με τη συμμετοχή μόνο του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ενημέρωση που είχαμε, από την Αντιπρόεδρο του ΣΔΥΝ και από την ΠΟΕ ΥΕΘΑ μέσω του Αντιπροέδρου της και Γ. Γραμματέα του ΣΔΥΝ, είναι ότι μετά και από ενέργειες του Γ. Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, έχουν αποσταλεί τα ΑΜΚΑ μας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να «ξεκλειδωθούν» ώστε να συμμετάσχουμε και εμείς στην αναπλήρωση των εμβολίων .

Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο μήνες με συνεχείς οχλήσεις μας προς την Πολιτική Ηγεσία και Στρατιωτική Ιεραρχία χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο ΣΔΥΝ απευθύνθηκε μεταξύ άλλων και στον Β’ Κλαδάρχη του Ναυτικού για το θέμα αυτό, όπου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό από μέρους του, αν και το θέμα το διαχειρίζεται το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.

Οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας συνεχίστηκαν για όλο το επόμενο διάστημα. Αξιοσημείωτο γεγονός ωστόσο ήταν η «χαλαρή» στάση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, οι οποίοι εξάντλησαν (;) όλες τους τις πιέσεις έως το περιβάλλον του Γ. Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, χωρίς ωστόσο να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις , μένοντας σε αόριστες υποσχέσεις και ευχολόγια. Αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης ή προσπάθεια υποβάθμισης του προδιαγεγραμμένου αποτελέσματος; Να πούμε εδώ, ότι ο Γ. Γραμματέας ΥΠΕΘΑ όπως και η Ομοσπονδία, ενημερώθηκαν για την μηδενική συμμετοχή των συναδέλφων μας στον εμβολιασμό μετά από την δημοσιοποίηση του προβλήματος από τον ΣΔΥΝ !

Στη συνέχεια, στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ στις 31/3/2021, ακούσαμε από τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας, ότι κατά  την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 30/3/2021 του έθεσαν το πρόβλημα. Ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν το γνώριζε (!) και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει άμεσα ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί.

Μετά από δύο ημέρες, και συγκεκριμένα στις 31/3/2021κυκλοφορησε εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας με την οποία, εντός τριών ημερών (!) θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών στην αναπλήρωση των εμβολίων, ξεκινώντας μάλιστα τους εμβολιασμούς από την Παρασκευή 2/4 , τη ίδια στιγμή που εμείς περιμένουμε σχεδόν δύο μήνες για να κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα!

Αν οι αρμόδιοι για το πολιτικό προσωπικό διαθέτουν έστω και λίγη ευθιξία , μετά την αποτυχία τους να μας εντάξουν στην αναπλήρωση ,οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι Πολιτικοί Υπάλληλοι σε αυτό το Υπουργείο είναι "αόρατοι" η και "ανύπαρκτοι" για την πολιτική ηγεσία και την στρατιωτική ιεραρχία του Υπουργείου, αν και καθημερινά εκτίθενται σε αντίστοιχους υγειονομικούς κινδύνους με αυτούς του στρατιωτικού προσωπικού.

Κλείνοντας, καλούμε τον κ. Υπουργό Άμυνας, να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για την άμεση ένταξη των συναδέλφων μας και όλου του πολιτικού προσωπικού στην αναπλήρωση.

Δεν κρύβουμε την αγωνία μας, ότι μετά την ένταξη των εκπαιδευτικών στην ίδια διαδικασία η όποια συμμετοχή μας θα είναι ιδιαίτερα μικρή. Ο χρόνος χάθηκε και δυστυχώς ήταν ιδιαιτέρως πολύτιμος !

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

{pdf=images/pdf/emvolia.pdf|100%|300|native}